banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Yumurtalık sınır kapısından çıkışlar başladı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Yumurtalık geçici sınır kapısında Kobanilileri, hayvan ve araçlarını kapsayan çıkışlar gerçekleşmeye başladı.

Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in talimatıyla gerçekleşen çıkışlar Yumurtalık geçiş noktasından kontrollü olarak sağlanıyor.

Öncelikle sağlık taramasından geçirilen Kobanililer, çocuklarının gerekli aşılarından sonra geçişine izin veriliyor. Daha sonra gerekli üst aramasından geçen vatandaşlar gerekli kayıtlardan geçerek sınırın Türkiye tarafında kendilerine tahsis edilen kamyonlarla kamp yerlerine götürülüyor.

Araçlar ise daha önce sınıra yakın bölgede hazırlanan araç park yerlerine alınıyor. Hafta sonu yağan yağmurdan sonra yollar çamurlu olduğundan Yumurtalık geçiş noktasından kamyonlarla mülteciler alınıp Süleymanşah Dostluk Parkında kayıtları yapılıyordu. Havaların düzelmesiyle Yumurtalık Sınır Kapısında araç geliş ve gidişler gerçekleştirdiği için mülteciler kayıtları buradan yapıldıktan sonra kamyonlar ve otobüslerle AFAD’ın Süleymanşah parkında kurduğu çadırlara götürülüyor. (Osman Gülebak-Mehmet Aslan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.