banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Yüksekdağ hakkında soruşturma başlatıldı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulunda yaptıkları konuşmalar nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Sultan Ulusoy hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgilere göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 26-27 Aralık 2015 tarihinde Kayapınar Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen kurulun görüntülerini inceledi.

İnceleme sonucunda, Yüksekdağ ve Ulusoy hakkında, kurulda yaptıkları ‘öz yönetim ve özerklik’ açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş ve 5 HDP milletvekili hakkında da dün soruşturma başlatmıştı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.