banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Yöresel kıyafet defilesi


Kentte şenlik havasında geçen kurtuluş programı Şanlıurfalıların milli mücadelede ortaya koyduğu kahramanlık destanını anlatan konferans, sergi ve müzikalin yanı sıra yöresel kıyafet defilesi ile devam etti. Etkinlikler kapsamında Mozaik AVM'de yöresel kıyafet defilesi yapıldı.
Şanlıurfa Belediyesi tarafından organize edilen defilede yer alan mahalli mankenler ustalara şapka çıkarttılar. Zılgıtların atıldığı, kınaların yakıldığı, düğün havasında geçen defilede birbirinden şık yöresel kostümler sergilendi.
Şanlıurfa'nın doğal güzelliklerini anlatan ve genç kızların evlerinde yapıp getirdikleri yöresel kıyafetler, izleyenler tarafından ilgi gördü. Profesyonel mankenlere şapka çıkartan genç kızların güzellikleri yerel kıyafetlerle farklı bir güzelliğe yol açartken defile katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Şanlıurfa'nın gelenek ve göreneklerinin yansıtıldığı defilede genç kızlardan birisi gelin oldu. Kızlar zılgıtlar atarken, erkek evi ise sazlı sözlü şekilde sahneye geldi. Gelinin eline kına yakılırken, bir yandan da zılgıtlar atıldı. Şanlıurfa'da ilk kez böyle bir defile yapıldığını görenler adeta kendilerinden geçtiler.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.