banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Yönetici Atama Yönetmeliği Sadra Şifa Olmadı


Uzun süreden beri “Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” üzerinde çalışan Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları yönetmeliği yayınlandı.
Haftalarca, aylarca üzerinde çalışıp, baştan savma, alelacele hazırlanmış izlenimi veren yönetmelikler çıkarmayı nasıl başardıklarını  merak ettiklerini söyleyen Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulgani Demir;
“Ehliyet ve liyakat sahibi olmayan personelin çıkardığı yönetmelikle, okul ve kurumlara nitelikli yönetici atanamaz.
Yeni yönetmelikte en can sıkıcı olan durum “Sözlü Sınav ve Değerlendirme Komisyonu’nun” hangi kriterlere göre eleme yapacağı belirlenmişken, valiliklerin kendilerine iletilen üç isimden birini nasıl seçeceklerinin herhangi bir kritere bağlanmamasıdır.
Anlaşılan amaç “Sözlü Sınav ve Değerlendirme Komisyonu’nu” bir şekilde aşan, istenmeyen yönetici adaylarının, Valilikler kanalı ile rahat bir şekilde elenebilmesidir.
Bu arada bu yönetmelik için birde isim önerimiz var.” Torpille, yönetici atama yönetmeliği”
Yayınlanan yeni yönetmelik birçok maddi hata ve eksik uygulama içeriyor.
-    Ek-I belgesinde müdürlükte geçen süreye puan verilmemesi,
-    Öğretmenin niteliğini belirleyecek olan etkenlerden EK-I belgesinin sadece %20 oranında, etkisinin olmasının, nitelikli yönetici tespitini zorlaştırması
-    Okulların A, B ve C tipi diye ayrılmaması,
-    Müdür yetkili öğretmen atanmasında kriterin olmaması
-    İsteğe bağlı yönetici atama sürecinin belirlenmemesi ve sadece köy ile beldelerdeki kurumlara atama yapılabileceğine yönelik ifadeler içermesi.
-    Yazılı sınava başvuru yapacak kişilerin sadece öğretmenlikte geçen sürelerinin değerlendirilmesi, yöneticilikte geçen sürelerin göz ardı edilmesi.
-    Yazılı sınavın kaç yılda bir yapılacağının belirlenmemesi
-    Müdür yardımcılarına sözlü sınav getirilmesi ile 652 sayılı khk’ye aykırı hareket edilmesi. Kanun hükmünde kararnamede sadece müdürlere sözlü sınav yapılabileceği belirtilmişti.(Bakanlığımız son zamanlarda yönetmelik ile çelişen genelge veya kanun ile çelişen yönetmelik çıkarmayı alışkanlık haline getirdi.)
-    “Sözlü Sınav ve Değerlendirme Komisyon’larında” yetkili sendika temsilcisinin olmaması,
-    Sözlü Sınav ve Değerlendirme Komisyonu ve Valilik uygulamalarına yönelik itirazların ne şekilde yapılacağının belirlenmemesi
-    Norm kadro fazlası yöneticiler için uygun yöneticilik bulunmaması durumunda yapılacakların belirlenmemesi
Yukarıda sıraladığımız maddeler vb. birçok madde bu yönetmeliğin ne kadar acemice ve baştan savma hazırlandığını göstermektedir.
Özgür Eğitim Sen olarak; Milli Eğitim Bakanından bu yönetmeliği geri çekmesini, ehliyet ve liyakat sahip olmayan personelin görevden alınmasını ve yeni yönetmeliğin daha düzgün bir şekilde en kısa sürede tekrar çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.