banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Yollar Nihayet Asfaltlanıyor

      Müteahhitlerin hak edişlerinde yer almasına rağmen TOKİ tarafından bugüne kadar asfaltlanmayan ve mahalle sakinlerinin büyük tepkilerine neden olan yollar 4 günden bu yana Şanlıurfa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce asfaltlanıyor.

     Yağmursuyu drenaj çalışmasının ardından adeta "Köstebek Yuvasını" andıran yolların asfaltlandığı TOKİ' DE 6 yıldan bu yana her ne sebepten olursa olsun belediyecilik hizmetlerini hiç aksatmadıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, "Batıkent Mahallesi sakinlerini hizmetten yoksun bırakamazdık" dedi.

      TOKİ Sakinlerinin mağduriyetine artık seyirci kalamayacaklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Arslan açıklamasında şunları söyledi:

      "TOKİ yeni ismiyle Batıkent Mahallesi mücavir alan dışında olmasına 6 yıldan bu yana belediyecilik hizmetlerinden zaman zaman yararlandı. Gerek temizlik gerekse de park-bahçe hizmetlerinden mahalle olmamasına rağmen yararlanan TOKİ konutları ne yazik ki şanssız bir dönem geçirdi. Önce belediye sınırlarında kabul edilen TOKİ daha sonra bazı nedenlerden dolayı Kadıkendi Köyü'ne bağlandı. Son olarak Kadıkendi Köyü'nden ayrılan TOKİ Konutları Belediye Meclisi'nde alınan kararla tekrar Belediye sınırlarına bağlandı ve Batıkent ismini aldı. Biz Şanlıurfa Belediyesi olarak TOKİ Konutlarının daha mahalle olmadan Kadıkendi Köyüne bağlı olduğu dönemlerde bile hizmetlerimizi aksatmadan yaptık. Ancak asfaltlama ve yol çalışmalarını yapmamamızın nedeni bu hizmetlerin müteahhitler tarafından yapılması gerektiğiydi. Ancak hak edişlerinde olmasına rağmen müteahhitler bu hizmetleri yapmayınca iş yine Belediye'ye kaldı. Şuan bölgenin bize bağlanmasıyla birlikte gerek yağmursuyu drenajı gerekse de asfaltlama çalışmalarına başladık."

     Şanlıurfa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce TOKİ (Batıkent Mahallesi) Bölgesi'nde yürütülen asfaltlama çalışmalarının bir hafta boyunca devam edeceği öğrenildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.