banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Urfa Haber

YOL İŞ Başkanı Kubat'tan AK Parti önünde protesto VİDEO

Türkiye Yol-İş Sendikası Şubeleri, saat 17.00'de Ankara başta olmak üzere 81 ilde, AK Parti İl Başkanlıkları önünde kitlesel basın toplantısı düzenledi.

 

Şanlıurfa’daki basın açıklamasını yapan Türkiye Yol-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Emin Kubat;  “2005 yılında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapatılırken, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan; “Amacımız köye ve köylüye daha hızlı ulaşmak, bu nedenle yerel yönetimleri  güçlü kılmak istiyoruz. İl özel idarelerine devredilen işçilerin sadece işvereni değişecek. Bunun dışında başka bir sorun yaşamayacaklar. Kefili benim” demişti. Buna rağmen 6111 sayılı torba kanunu ile işçiler yerlerinden edilmiş, işyerleri değiştirilmiştir. Başka şehirlere nakledilmişti” dedi.

 

Kubat; “13 ilin büyük şehir belediyesine dönüştürülmesi kanunu çerçevesinde 13 ilin özel idare elemanları belediyelere bağlanacaktır. Bu nedenle sorunların meydana gelecektir” dedi.

Sözlerini sürdüren Kubat; “Diğer bir konu ise Karayolları Genel Müdürlüğü yerleşkesinde çalışan taşeron işçilerin durumu ile ilgilidir. Sendikamıza üyelikleri gerçekleşen 6500 civarındaki işçiler yıllardır taşeronlar eliyle çalıştırılıyorlar” diyerek taşeron işçilerin genel müdürlük aleyhine dava açtıkları ve kazandıklarını belirtti.

 

Açıklamadan sonra işçiler alkış çalarak çıkacak yasayı protesto ettiler.

Haber: Ömer ASLAN / www.balikligol.com

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.