banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Yıpranan enerji nakil hatları onarılıyor

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.(DEDAŞ), aşırı yüklenmenin de etkisi ile yaz döneminde yıpranan veya deforme olan enerji nakil hatlarını elden geçiriyor. Bu kapsamda DEDAŞ ekipleri Siverek ve Hilvan’da çalışmalarına başladı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren DEDAŞ Hilvan İlçe Şefi Ömer Duyar, önümüzdeki kış mevsiminde müşterilerine kesintisiz elektrik enerjisi sunmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek, “Hilvan genelinde bakım ve onarım çalışmalarımız devam ediyor. İlçede bulunan dağıtım trafolarımızda güç dengelemesi yaptık. Ovacık, Çakmak, Uğur, Faik Bahçecik, Ağveren, Külaflı ve Gölcük köylerinde aydınlatma çalışmaları yaparak köylerimizi ışıklandırdık. Bütün köy fidelerinin bakımını gerçekleştirdik ve ilçe genelinde hasarlı pano kapakları ile sigortaları değiştirdik. Ayrıca ilçede bulunan orta refüj aydınlatmaları devreye alındı" dedi.

Siverek’te de çalışmalar sürüyor

Hilvan’da yapılan çalışmaların bir benzeri de Siverek ilçesinde gerçekleştirildi. Tarımsal sulamanın yoğun biçimde yapıldığı ilçeler arasında yer alan Siverek’te yaz döneminde aşırı yüklenmenin de etkisi ile yıpranan ve ya deforme olan enerji nakil hatları, DEDAŞ’ın bakım onarım ekipleri tarafından elden geçirildi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren DEDAŞ Siverek İlçe Yöneticisi Rıdvan Çatır, “Akkaya, Çıtrık ve Otlu köylerinde yaz döneminde aşırı yüklenme sebebiyle yıpranarak, sarkan enerji hatları gerilirken, deforme olan hatlar yenilendi. Bu arada eğilen direkler düzeltildi ve kırık izolatörler belirlenerek değiştirildi. Yine bu çalışmalar sırasında hasarlı pano kapakları ile sigortalar değiştirildi. Ayrıca ilçede bulunan orta refüj aydınlatmaları devreye alındı” dedi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.