banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Yine Akçakale yine ihmal iddiası

 Akçakale Devlet Hastanesinde sağlık sorunları yaşanmaya devam ediyor. Akçakale’de hamile bir kadının gittiği hastanede ihmal yüzünden bir buçuk aylık bebeğini düşürdüğü iddia edildi. Hastanedeki görevli hemşirelerin kendilerine hakaret ettiğini ileri süren hastanın eşi İbrahim Yılmaz, görevini ihmal edenler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

 Yılmaz yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Geçtiğimiz cumartesi eşim bana rahatsızlandığını söyledi bende öğlen saatlerinde eşimi Akçakale Devlet Hastanesi doğum servisine götürdüm. Orada bulunan nöbetçi ebeler öğlen yemeğini yiyorlardı. Benden giriş yapmamı istediler bende hasta giriş kartı almaya gittim. Ben daha giriş kartını almadan eşimin dışarıya çıktığını gördüm kendisine ne oldu diye sorunca eşim şu cevabı verdi: ‘hemşireler git evde istirahat et dediler’. Bunun üzerine biz de hiç bir işlem görmeden eve gittik.”

 İçapçı doktor arandığı halde gelmedi

Akşam saatlerinde tekrar sancılanan eşini hastaneye götüren Yılmaz, hastanede hemşirelerin sözlü hakaretlerine maruz kaldığını ileri sürerek şöyle devam etti: “Eşimin sancıları artınca tekrar hastaneye gittik. Ancak ebeler bize kızarak ‘gidin bizim sizin için yapabileceğimiz bir şey yok’ dediler. Ben eşim düşük tehlikesi yaşıyor deyince ‘Urfa’ya götür’ dediler. Daha sonra normal acil servise bakan doktora gittim acildeki doktor doğum ilgili bir şey yapamayacağını söyleyerek içapçı doktoru aradı. Ama o içapçı doktor aranmasına rağmen gelmeyerek hemşirelerin gerekeni yapmasını söylemiş. Hemşireler de doktorun hastayı Urfa’ya götürülmesini istediğini söyledi. Daha sonra eşimi Urfa’ya götürmek için eve gittiğimde eşim çoktan düşük yapmıştı.” dedi. 

Görevini ihmal edenler hakkında suç duyurusu

Görevini ihmal edenler hakkında soruşturma açılması için gerekli şikayetlerde bulunduğunu ifade eden Yılmaz, ”Merak ediyorum bu hastane ne zaman düzelecek bununla ilgili kamera kayıtları giriş belgelerimiz ve tahlillerimiz mevcuttur. Biz zaman zaman halktan hastanedeki doğumhane çalışanlarının hastalara hakaret ettiğini, ilgilenmedikleri hatta daha ileri gidip kimi doğum yapan hastalara çeşitli hakaretlerde bulunduklarını duymuştuk. Orada bulunan hemşireler aynı şekilde eşimle alay etmişler.” diye konuştu. 

Hastane başhekimi Gerger: “Haberimiz yok gerekli araştırmayı yapacağız”

Konuyla ilgili görüştüğümüz Akçakale Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Gerger, yaşanan hadisenin kendisine intikal etmediğini belirterek konuyla ilgili gerekli araştırmayı yapacağını söyledi.

 

Gerger, yapılan araştırma sonucu bu olayda ihmali bulunan sorumlular hakkında gereken cezai işlemin yapılacağını söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.