banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik kasap Nazlı Kurt

Yıllardır özlemle bekledikleri hacca uğurlandılar

Batman'dan 8 yıldır özlemle bekledikleri kutsal topraklara gidecek olan 180 kişilik hacı kafilesi, bugün yola çıktı.

Kafilede 180 hacı adayı 4 görevli ve bir kafile başkanı yer aldı. Hacı adayları yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla uğurlandı. İslam'ın şartlarından biri olan hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan Batmanlı hacı adayları ilk olarak saat 14.00'te karayolu ile Diyarbakır'a hareket etti.

Sevinç gözyaşları ve duygulu anların yaşandığı uğurlamada sevinç ve hüzün bir aradaydı.


Hac uğurlaması ile ilgili İlke Haber Ajansına kısa bir açıklama yapan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, “Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla kutsal topraklara gitmek üzere hacılarımız burada hazır vaziyetteler. Hacılarımızı bugün uğurladık. Bu hacılarımızın yüzde 95’i 7-8 yıldan beri sırasını bekleyen hacı adaylarımızdır. Toplam 180 hacımız var. Bu kafilemizde bir kafile başkanı, bayan hacılarımıza din hizmeti sunmak üzere biri bayan toplam 5 tane din görevlimiz var. Bunlar cenabı Allah’ın misafirliğine gidiyorlar. Cenabı Allah bu mukaddes yolu, bu mübarek yolu bütün Müslümanlara nasip eylesin. Allah hacılarımıza sıhhat afiyetler, makbul ve mebrur ibadetler nasip eylesin. Hacca giden bütün hacıların ibadetlerini kabul eylesin. Gitmeyenlere de gitmeyi nasip eylesin.” diye konuştu.

Yıllardır  özlemle hacca gidecekleri günü beklediklerini  belirten hacılar duygularını, böyle güzel bir duygu ve sevincin başka hiçbir şeyle mümkün olmayacağını dile getirdiler.


Hacı adayları daha sonra kendilerini kutsal yolculuğa uğurlamak için gelen yakınlarıyla vedalaşarak karayoluyla Diyarbakır'a hareket ettiler. Hacı adayları Diyarbakır Havaalanı'ndan uçakla Medine'ye gidecekler. (Veysi Rüzgar-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.