banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu Uğur Demirkol Şanlıurfa Balıklıgöl

'Yılbaşı sadece bir takvim değişiminden ibarettir'

Müslümanlar arasında yaygınlaştırılan yılbaşı kutlamalarının İslam dini ile hiçbir alakasının olmadığını söyleyen Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, yılbaşının sadece bir takvim değişimi olduğunu, Müslümanların yılbaşı günü kutlaması diye özel bir gününün olmadığını vurguladı.

Yılbaşının bir Hristiyan geleneği olduğunu belirten Çelik, “Yılbaşı biz Müslümanlar için sadece takvim değişimidir. Yılbaşının içeriği bize ait değildir. Hz İsa’nın doğumu diye tabir ettikleri yılın dönümünü Hristiyanlar kutluyorlar. Müslümanların yılbaşı kutlaması diye bir kutlaması yoktur.” diyerek Müslümanların bu kutlamalardan kaçınması gerektiğini dile getirdi.

“Eksilen takvim yaprakları bizim de ömrümüzün eksildiğini hatırlatıyor”

Müslümanların yılbaşı anlayışının nasıl olması gerektiğini açıklayan Çelik, “Miladi Takvime göre geldiğimiz şu günlerin sonuna geldik. Yeni bir Miladi yıla geçeceğiz. Masadaki, duvardaki takvimimizin yaprakları birer birer azaldı. Bu bize şunu gösteriyor, geçen bir gün ömürden geçiyor. Aslında aklıselim olan her bir Müslüman bunun hesabını yapmalıdır. Eksilen takvim yaprakları bizim de ömrümüzün eksildiğini hatırlatıyor. Bu anlamda biz bir yılı nasıl geçirdik? Bir yılda ne yapabildik? Bir yılda neler yaptık, neler yapamadık? Bunun bir muhasebesini yapmamız lazım. Ömrümüzden bir yılın daha gittiğini bilecek ve bu şekilde ömür muhasebesi yapmamız gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Yılbaşı gününün bizim için diğer günlerden bir farkı yoktur”

“Bizim gündemimizde yılbaşı yoktur” diyen Çelik, “Bundan dolayı Müslümanların bunu konuşması bile doğru değil. Yılbaşı ve yılbaşı kutlamalarının gündeme getirilmesini uygun bulmuyoruz. Müslümanlar sadece ömür muhasebelerini yapmalıdır. Yılbaşı gününün bizim için diğer günlerden bir farkı yoktur. Bizler yılbaşına bu nazarla bakıyoruz ve böyle bakmalıyız.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.