banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi

Yılbaşı Kutlaması Milli değerlerimizle bağdaşmıyor
Milli Türk Talebe Birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Fatih Olgun Dergah Camisinde Cuma namazı çıkışı bir açıklama yaptı.
 
Yılbaşının yaklaşmasıyla Noel bayramının kutlanacağını bunun Müslümanlarla bir alakasının olmadığına değinen Olgun, “Bu hafta içinde hepinizin bildiği gibi maalesef ülkemizde de her geçen sene giderek yaygınlaşan noel bayramı adı altında kültürel ahlaki dini ve milli değerlerimizle bağdaşmayan bir hristiyan bayramı kutlanacak. Aslında en başlarda hristiyanların da Hz.İsa’nın doğumu münasebetiyle dini ölçülerde kalarak kutladıkları bir bayram olan noel ne yazık ki şimdilerde eğlencenin sınır tanımayan boyutlara ulaştığı ahlaki değerlerin hiçe sayıldığı günlerden birine döndü” dedi.
 
Olgun, “Ne yazık ki ülkemiz de medya tarafında çok büyük destekle müslüman ülkemizin vatandaşlarına noel baba, noel ağacı, gibi bir takım zihin ve göz boyayıcı şeylerle hem zihnimize hem kültürümüze empoze ettirilmeye çalışılıyor. Malum gece için yapılan alışveriş çılgınlıkları dinimizde caiz olmayan israfa sergilenen ahlak dışı kurallar insanlarımızı harama teslim ettiriyor. Böylesine bir ortamda bulunmak ne yazık ki gençlerimizin milli şuurlarını zamanla zayıflatmaktadır. Ülkemizde dini ve milli bayramlar bellidir. Bunun dışındaki günleri bayram olarak kutlamak dini kültürel ve milli değerlerimize aykırıdır. Ülkemiz geçmişten beri üzerinde bir takım çevrelerin top yekün dinsizleştirme kültürsüzleştirme ve adını sayamadığımız nice planların projelerinde odağında olan bir ülke. Bize dayattırılan bu noel kültürünü de kesinlikle üzerinde düşünerek anlamaya çalışmalıyız. Ülkemiz batının sınır tanımayan ahlaki kültürel dinsel ve milli değerlerimizle örtüşmeyen noeli de kutlamamalıdır. Bazı çıkar medya grupları noeli çocuklarımıza şirin göstermekten vazgeçmelidir. Türk firmaları reklamlarından noel baba figürünü kaldırmalıdır” dedi.
 
Bu konuda herkesi sorumlu davranmaya davet ettiğini belirten Olgun, “Çünkü kültürünü bilmeyen dinini bilmeyen ahlaki değerlerinden mahrum olmuş milli benliğini milli şuurunu kaybetmiş milli duygularından uzaklaşmış bir gençlik ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyamaz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.