banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

yılbaşı kutlamalarına tepki

Mili Türk Talebe Birliği (MTTB) Urfa Şube Başkanı Mehmet Fatih Olgun, Hıristiyan geleneği olan Noel kutlamalarına tepki göstererek, bu sıkıntının çözümüne ilişkin öneri sunmak istediklerini ifade etti. Türker, “Normalde diğer günlerden hiçbir farkı olmayan yılbaşı, sadece miladi takvimde bir yılın bitip başka bir yılın başladığı gündür. İnsanların bu günde normalde yapmadıkları eğlenceleri yapmalarının nedeni milli ve manevi değerlerinden uzaklaşmış olmasıdır. Unutulmamalıdır ki kalpler çılgınca eğlencelerle değil ancak Allah’ı anmakla tatmin olur.
Bedeli ne olursa olsun Müslüman’ca yaşamanın haysiyetine talibiz. Müslüman’ca yaşamanın tek yolu ise dinimizin kutsal kitabı olan Kuran’ı anlamaktan geçer. Bu sebeple gerek üniversitelerimizde gerekse üniversite öğrencilerinin barınmasına olanak sağlayan Kredi Yurtlar Kurumlarında, hukuki olarak reşit olmuş kendi kararlarını kendileri alabilen üniversite öğrencilerine istekleri halinde Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, İlmihal gibi her Müslüman’ın inancının temeli oluşturan bu bilimlerin öğrenilmesi için kurslar, dersler ve konferanslarla imkan sağlanmalıdır” diye konuştu.
MTTB olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan taleplerinin Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda en kısa sürede Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve İlmihal dersleri başlatılması olduğunu dile getiren Türker, “Üniversitelerimizden talebimiz ise diğer seçmeli derslerin yanında Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve İlmihal derslerinin de seçmeli olarak konulmasıdır. Milli Piyango adı altında devlet eliyle kumar oynatılan ülkemizde, anayasal hak olan din öğrenimin imkanı üniversite öğrencilerine devlet eliyle sunulmalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.