banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Yılbaşı ile ilgili sendika binasında basın açıklaması yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, yeni yıl kutlamaları ile ilgili sendika binasında yaptığı basın açıklaması ile kamuoyuna önemli mesajlar vererek, yılbaşı kutlamalarının batının toplumu kimliksizleştirme çabalarının tezahürü olduğuna dikkat çekti.

Açıklamasında adaletsiz bir dünyada yaşanıldığının vurgusunu da yapan Şeker, “Dünyada birçok mazlum ve mağdur insan açlıktan ve soğuktan ölmemek için dua ederken, diğer yandan yılbaşı kutlamaları adı altında sabahlara kadar eğlenmek için, kar yağması için dua edenler var.” dedi.

“Sıradanlaştırılarak yaygınlaştırılmaya çalışılmaktadır”

Batılılaşma sürecinin sonunda ulaşılan noktanın tezahürlerinden biri de yılbaşı kutlamaları olduğunu belirten Şeker, “Bin yıl İslam kültürüyle yoğrulmuş milletimize, önce ilim ve teknik ithali ile başlayan, ardından da kültürel etkilenmeyle devam eden ve en sonunda da operasyonel metotlarla bir yaşam biçimi olarak dayatılan Batılılaşma sürecinin sonunda ulaşılan noktanın tezahürlerinden biri de, yılbaşı kutlamalarıdır. Yılbaşı eğlenceleri sıradanlaştırılarak yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Yılbaşı eğlencelerini bir farkındalık olarak gerçekleştirenler olduğu gibi, kimliksizleştirilmiş ancak arzu edilen yeni kimliğe de büründürülememiş halk kesimlerinin ‘uydum kalabalığa’ kabilinden meselenin künhüne vakıf olmadan iştirak ettiği de görülmektedir. Yılbaşı kutlamalarının dinin bir yönünün olmadığı, Hristiyanların önemli bir günlerini kutlamak gibi bir niyetin bulunmadığı, sadece yeni bir yıla girmenin kutlandığı gibi masumlaştırma yaklaşımları son derece tehlikelidir. Bu tür yaklaşımlarla yılbaşı eğlenceleri sıradanlaştırılarak yaygınlaştırılmaya çalışılmaktadır. Yeni yıla girerken yapılan yılbaşı kutlamaları bu milletin medeniyetine ait değildir” diye konuştu.

“Amaç, halkın İslam diniyle olan bağlarını ortadan kaldırmak”

Batılı değer ve yaşam biçimi teşvik edilerek, milletimizin tarihi kodları değiştirilmeye çalışıldığını belirten Şeker, “Yapılan ve yapılmak istenilenin asıl maksadının milletimizi kültür ve medeniyetinden koparmak ve İslam diniyle olan bağlarını ortadan kaldırmak. Takvimi değiştirdiğinizde hiç kimse Ramazan, Kurban, Muharrem ve kandil gecelerine kaç gün kaldığını bilmez, böylece bir zihnî hazırlık yapma imkânı da kalmayacağı için zamanla, zaman üzerinden kurulan medeniyet bağları kopar gider diye hesap yapılmıştır. Takvim değişikliği; ‘dini değeri olan zamanlar, farklı bir zaman algısına aittir ve günümüz modern zaman algısı içerisinde yeri olmayan ritüellerdir’ şeklinde bilinçaltı oluşturmayı hedeflemekte, saat değiştiğinde ise dinle olan günlük bağlar koparılmaktadır” dedi.

Şeker, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Bu anlayışla biz sadece bir miladi yıl olan 2014 yılını bittiğini 2015 yılına girdiğimizi görüyoruz. Bu bağlamda yılbaşı kutlamalarını kesinlikle tasvip etmiyor; ülkemizde Noel kutlamalarını kültürel emperyalizmin bir sonucu olarak değerlendiriyor, milletimizin kendi medeniyet değerleriyle buluşmasını diliyoruz.”  (Zeki Aras –İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.