banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Yılbaşı kutlamalarıyla Müslümanların DNA’ları ile oynanmak istendiğine dikkat çeken Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşları yetkilileri, ahlaki ve kültürel yozlaşmanın öne çıktığı bu eğlencelerden ailelerin kaçınması tavsiyesinde bulundular.

Noel kutlamalarının toplumu ifsat etmeye yönelik bir mühendislik projesi olduğunu ifade eden Diyanet ve Vakıf Yönetim Sendikası (DİYANET –SEN) Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen,  “Yılbaşı gecesi, İslam toplumunun içinde kumar, fuhuş ve Allah’ın yasakladığı haramlar yaygınlaştırılmak isteniyor. Böylece Müslümanların DNA’ları ile oynuyorlar. Müslümanların fuhuştan ve Allah’ın yasakladığı haramlardan uzak durmaları gerekir. Yılbaşının İslam ümmetinin kalbine sokulmuş bir hançer olduğunu bilelim. Ayrıca bu günlerde milli piyango çılgınlığı söz konusu. İçki gibi kumar da Allah’ın haram kıldığı unsurlardır. Kumar olan milli piyangonun da haram olduğunu ve böyle bir kazancın da hiçbir şekilde Müslümanlara yarar getiremeyeceğini bilmeliyiz.” dedi.

“Kim bir kavme benzerse o da onlardandır”

Hiçbir dinde kötülük ve fuhşun teşvik edilmediğine dile getiren Diyarbakır Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Recep İdikut ise Peygamber efendimizin “Kim bir kavme benzerse o da onlardandır” hadisi şerifine değinerek, Müslümanların yılbaşını kutlamaması gerektiğini belirtti. İdikut; fuhuş, kumar ve kötülüğün zirveye çıktığı yılbaşı gecesinde Müslümanların dikkatli davranmalarını ve ailelerini bu kötülüklerden sakındırması gerektiğini söyledi.

Yılbaşı kutlamalarının dini ve örfi kültürümüzde yeri olmadığını ifade eden İdikut  “Yılbaşı gecesi ahlaksızlığız zirveye çıktığı bir gecedir. Yılın son gününde günah işlemek yerine Müslümanlar Allah’ı, Peygamberi hatırlamalı ve dini değerleri tekrardan gözden geçirip bir yıl boyunca yaptıkları iyilik ve kötülüklerin hesabını yapmalıdırlar.” ifadelerini kullandı.

“Biz Müslümanlar yılbaşında kutlama yapmamalıyız”

Yılbaşı gecesinde yapılan eğlencelerin, toplumu ahlaki yozlaşmaya sevk ettiğini dile getiren İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Uzeyir Yuva da, Müslümanların Hıristiyan kültüründe olan yılbaşı kutlamalarından sakınması gerektiğini vurguladı.

Yılbaşı kutlamalarında içki tüketiminin arttığını, fuhşiyat ve kumarın doğal karşılanır olduğunu bunun ise çok büyük tehlike arz ettiğini ifade eden Yuva, “Bu tavırlar kesinlikle Müslüman ahlakına yakışmıyor. Yılbaşı kutlamaları, Hıristiyan âleminin adetidir. Biz Müslümanlar yılbaşında kutlama yapmamalıyız.” şeklinde konuştu. (Ali Adıyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.