banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Müslümanlar arasında yaygınlaştırılan yılbaşı kutlamalarının egemen kültürlerin ve batı medeniyetinin dayatmasından ibarettir olduğunu söyleyen Adıyaman il Müftü Yardımcısı Musa Çetin, bu gibi etkinliklerin dinimizde yerinin olmadığını ifade etti.

Müslümanların, yılbaşı ve milli piyango gibi şeylerden korunması gerektiğini söyleyen Çetin, “Yılbaşını, Noel ve Hıristiyan geleneğine göre kutlamanın İslam’da yeri yoktur. Bizim kültürümüz ile de uzaktan yakından alakası yoktur. Bu, kapitalizmin insanları sömürme, kendi ekonomilerini canlandırma ve kalkındırma projesidir. Onların kültüründe 24 Aralık ve 25 Aralık Doğu kilisesi ve Batı kilisesi gibi etkinlikler var. Müslümanlar arasına yaygınlaştırılan 1 Ocak yılbaşı kutlamaları ise egemen kültürlerin ve batı medeniyetinin dayatmasından ibarettir.” dedi.

Bu gibi etkinliklerin İslam âleminde yaygınlaşması halinde İslam âleminin gerileme ve batıya özenme hastalığına yakalanacağını aktaran Çetin, “Müslümanlar da yılbaşı gecelerini tefekkür ve nefis muhasebesi yerine, hindi kesme ve eğlenceler ile geçirirlerse bu bir kavme benzemek demektir.” ifadelerini kullandı.

“Milli Piyango toplumda büyük yıkımların oluşumuna yol açar”

Milli Piyangonun haram olduğunu hatırlatan Çetin, “Dinimizde gayri meşru her türlü kazanç haramdır.  Milli Piyango toplumsal yıkımı büyük olan, toplumda ve kişi üzerinde büyük yıkımlara neden olan bir olgudur. Müslümanların, bu gibi kumar ve gayri meşru kazançlardan uzak durmaları lazımdır ve unutulmamalıdır ki gayri meşru şekilde Milli Piyango ile benzeri kazançlar ve oyunlarla elde edilen paralar kimseye bir hayır getirmemiştir. Nitekim istatistiki verilere göre çoğu ikramiye sahibi eşini, çocuklarını ailesini terk etmiş. Hatta son olarak intihar ile sonuçlanan gayri meşru yaşantıların içine düşmüş olanlar da var. Toplumumuzda büyük yıkımlara ve ahlaki çöküntülere neden olan bu gibi oyunlar ve kazançların devletimiz tarafından da bir an evvel önüne geçilmesi ve bir çare bulunmasını talep ediyoruz.” diye konuştu

"Bir yıl daha yaşlandık diye sevinilir mi?"

Çiftçi, “İnsanlar yılbaşı günü çok mutlu oluyorlar ve bol bol eğleniyorlar. Oysa yılbaşı gecesi, hayatlarından bir yıl daha gidiyor. Bunu nasıl görmüyorlar anlamıyorum. Bir insan hiç, ‘Ben bir yıl daha yaşlandım’ diye sevinir mi? Ama seviniyor işte. Toplumda böyle bir durum söz konusu.” diye belirtti.

Müftü Akın, insanların, yeni yılı kutlamak yerine geçmiş bir yılın muhasebesini yapması gerektiğini de sözlerine ekledi. (Ömer Faruk Aydın- İLKHA )

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.