banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

'Yılbaşı gayrimüslimlerin âdetidir'

Yılbaşı kutlamalarının gayrimüslimlerin âdeti olduğunu belirten İttihad’ul Ulema üyesi Molla Abdulkuddüs Yalçın, ahlaksızlığın daha çok yaygınlaştığı bu kutlamalardan Müslümanların uzak durması ve terk etmesi gerektiğini söyledi.

Müslümanların kendi dinlerinden bilinçsiz bırakıldığını ifade eden Yalçın, özellikle yeni neslin batılıların sevgisiyle ve gazetelerle, televizyonlarda yapılan programlarla planlı bir şekilde İslam’dan bihaber büyütüldüğünü söyledi.

Yılbaşı kutlamalarının Müslümanların âdeti olmadığını söyleyen Yalçın, bu kutlamaların İslam toplumu arasında yaygınlaştırılmak istendiğine ve toplumun alıştırılmak istendiğine dikkat çekti.

“Yılbaşı bahanesiyle haramlar meşruymuş gibi gösteriliyor”

Yılbaşı bahanesiyle haramların meşruymuş gibi gösterildiğini belirten Yalçın, “Bir yılımızı doldurduk yeni bir yıla gidiyoruz’ deyip bir eğlence yapmak isterler. Daha sonra bu eğlencenin içinde içki içmeyi mubah kılıyorlar. Etkinliğe tabi olanlara, mahremlerle dans etmek, kadın erkek iç içe girmek, kumar oynamak gibi gayriahlaki şeyleri sanki bugün meşruymuş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu yıllarca yapıldı. Maalesef bu durum İslami toplumda yer edinmeye başladı.”

‘Kim bir kavme benzerse o da onlardandır’ hadisini hatırlatan Yalçın, “Kılık kıyafette olsun, ahlak olsun onların bazı adetlerini icra etmek şeklinde de olsun o da onlardan sayılmış gibi olur.” diyerek Müslümanların bu konuda uyarılması, uyandırılması gerektiğini söyledi.

“İslam âlemi çocuklarını yıllarca İslam’dan habersiz olarak yetiştirdiler”

İslam âleminin yıllarca çocuklarını İslam’dan habersiz bir şekilde yetiştirdiğini dile getiren Yalçın, “İslam âlemi kan ağlıyor ve hepimiz kalbimizin en derin yerlerinde bu acıyı hissediyoruz. Fakat bunu iyi bilmeliyiz ki İslam âlemin başına gelenler boşuna gelmiş bir durum değildir. Yıllarca İslam âlemi İslam’dan habersiz olarak çocuklarını yetiştirirler. Dünyanın sevgisiyle, zevk ve sefa içinde büyüttüler. Biraz daha mallarını artırmaya çalıştılar. Diğer taraftan gayrimüslimler ise Müslümanalar üzerinde bütün adetlerini icra edip Müslümanları kendi saflarına katmaya kendi adetlerine köle yapmaya çalıştılar. Bu da Allah’ın gayretini dokunmuş olmalı ki bugün, Allah’ın Bedir’de, Uhud’ta Müslümanlara verdiği yardımı göremiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Müslümanların İslam’dan uzaklaşması durumunda ahirette hüsrana uğrayacağını sözlerine ekleyen Yalçın, son olarak şunları söyledi: “Müslümanlar kendi dininden uzaklaşırsa ahirette de dünyada da azap görebilir, Allah bazı zalimleri başlarına musallat edebilir.  Allah-u Teâlâ bizden istiyor ki O’na yaklaşım. Bütün kâfirlerin ahlaksızlarını, örf ve geleneklerini terk edelim. Müslümanlara yakışan budur.” (Emrah Deniz, M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.