banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

YGS'de büyük gün! Sonuçlar açıklanıyor
1 milyon 837 bin gencin yüreklerini tutarak, heyecanla bekledikleri Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) sonuçları cevap anahtarlarının okunmasıyla bugün açıklanacak.

ÖSYM, sonuçların bugün açıklanması için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak cevap anahtarlarının okunması tamamlanamazsa sonuçlar yarın ya da en geç perşembe günü adaylara internet üzerinden bildirilecek. YGS barajını 6 puan türünden birinde 140 ve üzerinde puan alanlar aşabilecek. Ancak haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girebilmek için adayların 6 puan türünden birinden 180 ve üzerinde puan almaları gerekiyor.

LYS başvuruları ise 24-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 5 ayrı oturum halinde yapılacak sınavlarda herhangi bir puan türü oluşturabilmek için adayların en az 2 sınava girmeleri gerekiyor. Ancak isteyen aday 5 sınava da katılabilir. LYS sınav ücreti her sınav için 20 TL

HABERTÜRK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.