banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

YGS öğrencilerine motivasyon programı

Her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin katıldığı Yükseköğretime Geçiş (YGS) sınavına kayıt yapan öğrenciler, bu yılda 13 Mart’ta yapılacak olan sınava öğrenciler heyecanla beklenmektedir.

Kayseri Umut Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Umut-Der) bünyesinde bulunan üniversiteye hazırlık yapan YGS öğrencilere moral-motivasyon programı tertiplendi, programda öğrencilere yemek ikram edilerek, ilahi ve ezgiler gençler tarafından seslendirildi.

Programda gençlere sınav hakkında bilgi veren Ramazan Şirin, “Gereken çalışmayı yaptığınıza inanıyorsanız Müslüman olmamız hasebiyle Allah’a tevekkül etmemiz gerekmektedir. Gereksiz yere heyecan yapılmaması gerekir. Soruları dikkatli okuyup iyi anlamanız lazım. Geçmiş başarılarınızı hatırlayıp, Şimdiye kadar eğitim yaşamınızda birçok başarılar gösterdiniz. Geçmişteki bu başarılarınızı hatırlamak moralinizi düzeltecek ve motivasyonunuzu artıracaktır.” dedi.

Son olarak Şirin, Önemli olan YGS sınavı değil ahiret sınavı olduğunu belirterek sözlerine son verdi.

Program gençler tarafıdan beğeniyle karşılandı. Sınava girecek aday öğrencilerden Selçuk Aksu, “Tüm eğitim-öğretim aşamalarında bizi yalnız bırakmayan ve destek çıkan Umut-Der yetkililerine teşekkürlerimi sunar ve bu güzel etkinliklerin devamını dilerim.” ifadelerini kullandı. (Mahmut Kaya-İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.