banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

YETİM-DER'den yetim çocuklara bayram yardımı

Diyarbakır’da yetim ve öksüzlere yaptığı yardımlarla tanınan Yetim Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YETİM-DER), ihtiyaç sahibi yetim çocuklara bayram için giyecek yardımında bulundu.

Yaptıkları yardım çalışmaları hakkında İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulunan YETİM-DER Yardım Komisyon Başkanı Vedat Bilge, kimsesiz, yetim, öksüz çocukların üstlerinin elbisesiz olmasının vicdanen kabul edilebilecek bir durum olmadığını söyleyerek, bu tür sıkıntıları yaşayan çocuklara sahip çıkılmasının çok büyük bir anlam ifade ettiğinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

“Bu her insanın görevidir”

Bayrama hazırlık amacıyla hayırsever vatandaşların sponsorluğunda YETİM-DER olarak 22 tane aileye yaklaşık 50 tane yetim çocuğa giyecek yardımı yaptıklarına dikkat çeken Bilge, “Onların bayramda sevinmeleri için elimizden geleni yaptık. Daha fazla mağdurun sevinmesi için daha fazla yardımseverin bize ulaşmasını bekliyoruz.” dedi.

Bilge, “Bu sadece bizim değil her insanın görevidir. Öksüz ve yetimlerin ayakkabısız ve elbisesiz olduğuna insanın kalbi nasıl dayanır bilmem ancak bildiğim bir tek şey vardır ki bu mazlum evlatlarımızın hakkı bizim boynumuzdadır. Toplum olarak bunlara karşı mesuliyet sahibiyiz. Bu yüzden yardımlarımıza hiç hız kesmeden devam ediyoruz ve de edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

“Allah, YETİM-DER’i vesile etti”

Kendisine ayakkabı yardımında bulunulan çocukların aileleri, fakir ve muhtaç bir aile olduklarını belirterek, kendi mağduriyetlerini ve çaresizliklerini gören YETİM-DER’e teşekkür ederek “Kimse bizimle ilgilenmiyordu. Kimse bizi görmüyordu. Ancak, Allah YETİM-DER’i vesile ederek bize yardımlarını ulaştırdı. Büyük bir sıkıntı içinde idik.” dediler. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.