banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Yetim-Der, Kasım ayında yüzlerce yetimi sevindirdi

Diyarbakır’da faaliyet yürüten Yetim, Öksüz, Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), Kasım ayı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Dernek binasında faaliyet raporunu açıklayan Yetim-Der üyesi Engin Taştekin, Kasım ayında ihtiyaç sahibi yüzlerce yetime 26 bin 180TL’lik yardımda bulunduklarını söyledi.

Kasım ayı içerisinde yaptıkları yardımları aktaran Taştekin, “‘Bir Yetime Sen de Sponsor Ol’ kampanyası kapsamında;273 yetime19 bin 110TL yetim aylığı ödendi,22 yetim öğrenciye 2 bin 200TL burs yardımı, 4 yetim annesine 400TL yardım yapıldı. 5 yetim ailesine 2’şerkilo toplam değeri 250TL olan kırmızı et verildi. Ayrıca,‘Bir Yetimi Sen de Evlendir’ projesi kapsamındatoplam değeri 4 bin 250TL olan 12 adet halı ve çeyiz malzemesi verildi.” dedi.

2016 yılında daha fazla yetim ailesine ulaşmak için istişareler yaptıklarını belirten Taştekin, şunları söyledi: “Gerek yönetim kurulumuzla, gerek derneğimize bağlı tespit komisyonlarıyla 2016 yılında yetim ailelere nasıl daha iyi hizmet edebiliriz mahiyetinde istişareler yapıyoruz. Aynı zamanda elimizde müracaatları olan ve şu an yardım yapmış olduğumuz tüm yetim ailelerin rutin yılsonu tespitlerinin yerinde yapılması için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın hepsi 2016 yılında daha fazla ve daha isabetli yetimlere ulaşmamız içindir. Bizi yalnız bırakmayan ve bugüne kadar yaptıkları yardımlar ile yetimlerin duasını alan yardımsever halkımızı da 2016 yılında yapacağımız tüm çalışmalarda yine yanımızda görmek istiyoruz.”

Taştekin son olarak, Aralık ayında ‘Yetimler Üşemesin’ sloganıyla yetim ailelerinin ayakkabı ve giyecek ihtiyaçlarının karşılanması için yaptıkları yardım çalışmalarına tüm hayırseverlerin katkıda bulunması çağrısında bulundu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.