banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Yeşilay Haftasında çeşitli etkinlikler düzenlenecek

1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle değerlendirmelerde bulunan Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger, kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapacaklarını belirtildi

Öger, Yeşilay Haftası bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek üzere 1-7 Mart tarihleri arasında “İyi ki Yeşilay var!” konsepti ile çeşitli etkinlikler ve toplantılarla yapılacağını ifade etti.

Yeşilay’ın bugüne kadar toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza attığını belirten Yahya Öger , “Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da “İyi ki Yeşilay var!” konseptiyle kutlayacağımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için tüm otoriteleri ve toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz.” dedi. 

Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek amacıyla bu yıl Yeşilay Haftası’na, “Yeşilay Dayanışma Haftası” diyerek çalışma yapacaklarını söyleyen Öger, “İlimizdeki Yeşilay gönüllülerimizle Yeşilay Haftası münasebetiyle zararlı alışkanlıklara ve bunların yayılmasına engel olmak için hep birlikte el ele vererek, etkinlik ve seminerlerimizle bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

Bir hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgilendirme yapan Öger, şehrin farklı noktalarında stantlar açılacağını; resim, yüz boyama,  pazzel ve kum boyama ile çocuklara yönelik programlar düzenleneceğini belirtti.

Bu yıl Yeşilay’ın 96'ınce kuruluş yıldönümünün de kutlanacağını söyleyen Öger, ayrıca Diyarbakır ile ilgili şu verileri de paylaştı:

"Diyarbakır’ da ortalama madde bağımlıları oranı yüzde 1.47, bu sayısı az görünebilir. Diyarbakır nüfusu 1 milyon 800 bin olduğu zaman bu oran çok yüksek.  Siz değil, sizin yakın çevrenizde kullanan var mı dediğimizde bu oran yüzde 4.70. Tabi resmi rakamlar dışında yüzde 2,5’e yakın madde bağımlı söz konusudur. Yeşilay olarak topluma gidip sunumlar yaptığımızda farkındalık, bilinçlenmek ve önleyici noktasında bilgi veririz. Tedavi noktasında Yeşilay’ın bir çalışması yok. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar da 50 bin yakın kişiye ulaştık ve eğitimlerini verdik. Hedef kitlemiz bütün evlere, okullara kursalar ve camilere ulaşmaktır.” diye konuştu (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.