banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Yeşilay 3. İstişare toplantısını Gerçekleştirdi VİDEO

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa İl Temsilcisi Muharrem Çelik, başta madde bağımlıları olmak üzere ilimizde bağımlılık konusunda çok ciddi sıkıntılar olduğunu, bunun da giderilmesi yolunun Kurumlar ve Toplum el ele vererek inanç ile çözücülerini söyledi.
Muharrem Çelik; Sözlerine Hacı Bekir sofrasının kendilerine ev sahipliği yaptığı için teşekkür ederek başladı.
Şanlıurfa Sivil Toplum Örgütleri İnsani Yardım Platformu bünyesinde 113 dernekle Yeşilay'ın çalışmalarına lojistik destekte bulunduklarını söyleyen Yeşilay Başkanı Çelik, Yeşilay cemiyetinin kuruluşunu ve amacını anlatarak konuşmalarını sürdürdü.

YEŞİLAY 7 BAKANLIKLA PROTOKOL İMZALADI
Yeşilay'ın amacı tüm dünya gençliğini kurtarmak için bilimsel çalışmalar yaptığını söyleyen Çelik; "Şu anda Yeşilay’ın Türkiye'de 66 şubesi ve 114 temsilciliği ve yurt dışında da bir çok temsilciliği bulunmaktadır. Genel başkanımız Prof. Dr. İhsan Karaman Beydir. Geçen yıl küresel alkol sempozyumunu yapan Yeşilay bu yıl İstanbul’da 50 Ülkenin katılımıyla Uluslararası küresel madde bağımlılığıyla mücadele sempozyumu yapacak. geçen ki sempozyum sayesinde sonra düne genelinde bir çok sınırlamalar getirdi. 7 Bakanlık Yeşilay’la imzaladığı protokolle 1 sinema filmi ve 16 dizi için protokol yapılmıştır. din görevlileri madde bağımlılarıyla ilgili bilgilendireme yapacaklar. Milli Eğitim bakanlığıyla da protokol imzalamıştır" dedi.


UYUŞTURUCUYLA MUCADELEDE KARARLILIK GÖSTERİYORUZ
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı, Emniyet Müdürlüğünün ve valiliğin kötü alışkanlıklarıyla mücadelede yaptığı çalışmaları anlattı.
Sivil toplum örgütleriyle organize bir şekilde birçok bağımlının ailesine ulaştıklarını söyleyen Aylin Kırcı, "İŞKUR ile birlikte çalışarak bu ailelerimize destek olduk. Üniversitede bu ailelere yönelik tespit çalışmaları yapıldı. Belediyelerimiz de tabi ki koordine çalışmaları yürüttü. Konunun birçok ayağı var tüm kademelerin çok önemli kararlılıkları gerekiyordu. bu kararlılık gösterildiği için ve böyle bir toplantıyla bir çok sivil toplum kuruluşlarımızı bir araya getirerek böyle bir toplantı gerçekleştirdiği için Yeşilay’a teşekkür ederim" diye konuştu.

UYUŞTURUCUYLA SAVAŞIMIZ DEVAM EDECEK
Sözlerine Yeşilay cemiyetine teşekkür ederek başlayan Şanlıurfa Valisi İzzettin küçük; “Böyle önemli bir konuya öncülük ettiği için öncelikle Yeşilay Cemiyetine teşekkür ederim. Madde bağımlılığıyla mücadele ilin en önemli mücadele alanıdır. Göreve başladığımdan beri gerekli organizasyonları hep beraber yapmak için gerekli çalışmalar başlattık. Çünkü bu mücadele bir derneğin ve ya valiliğin tek başına üstesinden geleceği bir savaş değildir” dedi.


EV EV, SOKAK SOKAK MÜCADELE EDİLMESİ GEREKEN BİR SORUN
Madde bağımlılığı Ev ev, sokak sokak mücadele edilmesi gereken bir sorun olduğunu söyleyen İzzettin Küçük; “Geçen gün bir rapor inceledim. Raporda Kötü alışkanlıklara başlayan çocukların yüzde 80’i ailelerinin ilgi görmeyenler oluşturuyordu. Hayatının en önemli döneminde ona mihmandarlık yapacak, şefkatle yanaşacak, yön gösterecek bir anne babanın olmamasın yüreğinde açtığı derin ızdırabı çaresi olarak madde bağımlılığına gidiyor. Bunun için çalışmalarımızın temelinde aileleri uyarmamız lazım. Resmi kurumların elbette yapacakları çok şey var ama bu konuda STK’larımıza düşen en büyük görev aileleri uyarmak görevidir. Aileleri bu vahim durumun farkına vardırtmaktır” dedi.

Yeşilay Cemiyeti Tarafından Hacı Bekir Sofrasında bu sabah düzenlenen Toplantıya Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa müftüsü İhsan Açık, Milli Eğitim müdürü Metin İlci İl Emniyet Müdürü, STK Temsilcileri, Akademisyen ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

yakşalık 2 saat süren toplatıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Haber: Mehmet Güli Aslan / www.balikligol.com  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.