banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik Yayladağıspor Rasmus Hoejlund

Yeşil Kart çalışanlar; Aziz hocadan yardım bekliyoruz

Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber Şanlıurfa Yeşilkart bürosunda çalışan 20'ye yakın taşeron işçi bağlı bulundukları firmanın iflas etmesi nedeniyle iki aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek “Aziz Hocadan yarım bekliyoruz” dediler.

 

Maaş alamayan işçiler, Gönüllü Kuruluşlar Aşevinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmadan gelecek olan yardımları da geri çevirmeyeceklerini söylediler. (Gönüllü Kuruluşlar Aşevi sorumlusu Aziz Hoca ‘Abdulaziz Kutluay’dır.)

 

Yeşilkart bürosu önünde toplanan Yeşilkart çalışanları maaş alamadıklarını ve yaklaşan Ramazan ayını nasıl geçireceklerini kara kara düşünmeye başladılar.

 

Konu ile ilgili muhabirimize grup adına açıklamada bulunan Ahmet Yıldırım şunları kaydetti; "İki aydır aylıklarımızı alamıyoruz. Bütün yetkili mercilere bildirilmemize rağmen arkadaşlarımız maaşlarını alamamışlardır. Yaklaşan Ramazan ayı içerisinde ne yapacağımızı şaşırdık. Çalışan arkadaşlarımızın çoğu evli olup Ramazan ayında evlerine eli boş nasıl gideceklerini düşünüyorlar" şeklinde konuştu.

 

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti; "İki aydır alamadığımız maaşlardan dolayı çalışan arkadaşlarımız artık gelecek olan yardım kampanyalarını dahi geri çeviremeyecek duruma gelmişlerdir. Yetkililerle yapmış olduğumuz yazışmalardan herhangi bir netice elde edemedik" dedi.

 

Yıldırım; "Verilecek olan maaşların bir sonraki aydan sonra çalışan her şahsın kendi hesabına yatırılacağını ve maaşların ne zaman yatırılacağına dair hiçbir bilgi verilmediğini, Yeşilkart çalışanları olarak maaşlarımızın Ramazan ayından önce yatırılmasını istiyoruz, ramazan ayından sonra yapılacak ödemelerin bizler için hiçbir anlam ifade etmeyecektir" dedi.

Murat ÇİFTÇİ / GAP Gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.