banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Yenişehir Halk Eğitimi Merkezinde Diksiyon Kursu

Şanlıurfa Valiliğine bağlı Kadın Kültür Merkezi Birim Sorumlarına Yenişehir Halk Eğitimi Merkezinde Diksiyon kursu düzenlendi. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emin Tekbaş tarafından verilen kursta güzel konuşma, beden dili, etkili iletişim, doğru nefes alma gibi alt başlıklardan oluşan konulara yer verili. Merkez müdürü Ahmet Karavelioğlu Halk eğitim olarak yaygın eğitim kapsamında halka yönelik kurlarının devam ettiğini belirtti. Ayrıca Suriye’den Türkiye’ye sığınan mültecilere de Türkçe okuma- yazma kursu verilmektedir.

Halk Eğitimi merkezindeki kurslara halkın ilgisini beklediklerini belirten merkez müdürü; kurs türlerinin genel, okuma-yazma,  mesleki ve teknik olmak üzere üç bölümden meydana geldiğini, başta sportif etkinlikler olmak üzere resim, müzik, folklor, çalgı, enstrüman, bilgisayar, yabancı dil, okuma-yazma kursu, sınavlara hazırlık kursları (sbs, ygs) ders dışı eğitim faaliyetleri, kalorifer ateşçiliği, doğal gaz ateşçiliği, elektrik,  kuaförlük, biçki-dikiş kursları,  ebru, hat ve tezhip kursu, davul-zurna, saz kursu, folklor kursu, Diksiyon, Tiyatro  kursları vb. birçok kursun bulunduğunu ifade etti. Ayrıca Rehber öğretmenler tarafından okullarda aile eğitim seminerleri verilmektedir.

Kurslar başta Halk Eğitimi Merkezi binalarında olmak üzere ilimizde Belediye ve Valiliğin kadın kültür merkezlerinde, gençlik merkezlerinde, okul ve sivil toplum kuruluşlarına ait binalarda yapılmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.