banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

 Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı M. Emin Esen, Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Çözüm Süreci ile ilgili bir konuşma yapan Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı M. Emin Esen, “Hiç kimse tek başına hepimiz adına söz söyleme hakkına sahip değildir. Onun için hükümetin de devletin de bundan sonraki süreçte bölgemizdeki bütün dernekleri, bütün sivil toplum kuruluşları ve herkesi muhatap alan yeni bir süreç başlatması gerektiğine inanıyoruz. Ve bu süreç ile beraber kimin barıştan yana, kimin de savaştan yana olacağı da ortaya çıkmış olacak. Projenin çok büyük olduğunu ve barışın çok zor olduğunu elbette biliyoruz. Uluslararası güçler Türkiye’nin normalleşmesini istemiyor, faali meçhul cinayetlerin işlenmesini istiyorlar.  Nasıl ki dün Bağdat’ı, Medine’yi, Şam’ı Mardin’den İstanbul’dan ayırdılarsa bu gün de Kürt’ü Türk’ten, Lazı Çerkez’den, Alevi’yi Sünni’den ayırma projelerini devreye sokuyorlar. Bu oyuna gelmememiz gerekiyor.” dedi.

Mevlana’nın “Malının değeri olan bağırmaz.” sözünü hatırlatan Memur Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın, “Maydanoz satın biri ‘Maydanoz’ diye bağırır ama bir sarraf bağırmaz. Çünkü malının değerinin var olduğunu bilir. Bizler hak aramanın paha biçilmez olduğuna inanıyoruz. Ancak muhtemelen müşterisi yeterince olmadığı için sokaklarda insanların hayatlarına kastedercesine bağrışmak niye? Bu bağrışmanın altında yatan sebep kanaatimce şöyledir; Mekke müşriklerinin bir tavrı vardı. Kur’an mesajlarına akıl ve mantık ile bir cevap veremeyen müşrikler; bağırıp çağırarak, gürültü çıkartarak o sesi bastırmaya çalışıyorlardı. Hak mücadelesi bir başka hakkın çiğnenmesiyle talep edilmez. Hala 90’lı yılların yöntemleriyle hak aramaya kalkışmak hem hakka hem de hak mücadelesine ihanettir.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.