banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Yeni Sosyal Politikalar Müdürü göreve başladı

Mardin Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görev değişimi yapıldı. 2012 Yılından beri Mardin İl Müdürü olarak görev yapan Mustafa Peltek’in yerine, bakanlık bünyesinde daire başkanı olarak görev yapan Hüsnü Bengin Efetürk’ün ataması yapıldı. Nusaybin doğumlu olan yeni Müdür Efetür, kuruma gelerek yeni görevine başladı.

Hüsnü Bengin Efetürk kimdir?

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 1971 yılında doğan Efetürk, öğrenim hayatımı Urfa Şair Nabi İlköğretim Okulu’nda başladıktan sonra Midyat Ortaokulu ve Lisesinde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan Efetürk, yüksek lisans eğitimimi Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon bölümünde tamamladı.

Uzun yıllar yerel yönetimlerde aldığı görevlerle bürokraside tecrübe edinen Efetürk, 1997-2000 yılları arasında Nusaybin, 2000-2012 yılları arasında Etimesgut Belediyesi’nde değişik kademelerde görev yaptıktan sonra Ankara’da Aile ve Sosyal Bakanlığı bünyesinde daire başkanı olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Efetürk, Türkçe ve Kürtçenin yanı sıra iyi derecede İngilizce ve Macarca biliyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.