banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Yeni Peşmerge grubu Suruç’a ulaştı

IŞİD’e karşı savaşmak için Türkiye’ye giriş yapan Peşmergeler çatışmaların sürdüğü Kobani’ye gitmek için Suruç’a ulaştı.

Irak Kürdistan'ı Kürt Yönetimi tarafından Peşmerge, üçüncü kez değişime hazırlanıyor.

45 gündür IŞİD’e karşı savaşan Peşmergeler ile değişim için Kobani’ye geçmek amacıyla dün yola çıkan Peşmerge güçleri 20. 30 civarında Şanlıurfa’ya ulaştı. Olumsuz hava şartlarından dolayı gecikmeli olarak GAP Havalanına iniş yapan 150 kişilik Peşmerge gücü, yoğun güvenlik önlemleri altında karayoluyla Suruç’a götürüldü. Olumsuz hava şartları nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşayan Peşmergenin Kobani’ye geçmesi bekleniyor.

 

Hatırlanacağı gibi, Güney Kürt Yönetimi, 150 kişilik Peşmerge grubunu 28 Ekimde, ikinci grubu ise 3 Aralık'ta Kobani'ye göndermişti. (Osman Gülebak- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.