banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Umut Kervanı Yardım Platformu Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği Gaziantep (UMUT-DER) Başkanı Ahmet Kurt ile İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, Türkiye’nin gerek İslam âleminde gerek dünyada mazlumların yüzüne baktığı sürece, kurulacak olan hükümette mutlaka Mülteci ve Göç Bakanlığı kurulmasının zorunlu ve gerekli olduğuna dikkat çektiler.

Seçim sonuçlarının Türkiye halkları ve İslam ümmeti için hayırlara vesile olmasını dileyen Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği Gaziantep (UMUT-DER) Başkanı Ahmet Kurt, yeni kurulacak olan hükümetten taleplerinin Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere Türkiye’ye sığınan sığınmacılar için bir Mülteci Bakanlığı’nın kurulması olduğunu söyledi.

Gaziantep Umut-Der olarak seçiminresmi sonuçları açıkladıktan sonra Türkiye de kurulacak olan yeni hükümetten bir Mülteci Bakanlığı’nın kurulması talepleri olduğunu belirten Kurt, “Malumunuz 4 seneye yakın oldu. Suriye’den gelen mülteci akını var. Bu büyük bir problem ve bu problemi kapatmak için yeni kurulan hükümetten beklentimiz mutlaka Mülteci Bakanlığı’nın kurulmasıdır.”dedi.

Suriyeli sığınmacılara iç savaşın başladığı ilk günden bu yana düzenli olarak yardım ettiklerini belirten Kurt, Türkiye’nin sınır illerine sığınan Suriyelilerin çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerine dikkat çekerek,“Kış aylarına girmemiz hasebiyle mülteciler çok ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Biz Gaziantep Umut-Der olarak her zaman bunu dilendiriyoruz. Barınacakları yer yok denecek kadar azdır. İş sıkıntıları var. Yeni hükümetten beklentimiz mültecilerin sıkıntılarını en aza indirgemesidir. Suriyeli vatandaşlar için Mülteci Bakanlığı’nın kurulmalıdır.”ifadelerini kullandı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan ise, seçim sonuçlarının gerek bölgemize gerek ülkemize gerekse İslam ümmetine hayırlı olmasını temenni ederek, dünyada en fazla göç alan ülkenin Türkiye olduğunu ve yeni hükümette mutlaka Mülteci ve Göç Bakanlığı’nın kurulmasını önerdi.

Dünyada en fazla göç alan ülke Türkiye

Türkiye’nin geçirdiği  süreçler ve özelikle Ortadoğu ekseninde Türkiye’nin merkez rolünde ve bir kale konumunda olduğunu belirten Arslan, “Bu kaleyi desteklemek gerekiyor. Ortadoğu’dan ve uzakdoğudan gelen göçler nedeniyle, Türkiye nasıl son sığınma bir kale durumundaysa, göçle de aynı zamanda boğuşmaktadır. Son süreçler göstermiştir ki, özelikle Suriye, ırak, İran, Afganistan,  Ermenistan ve Gürcistan tarafından göçler gelmektedir. Türkiye duyarlılığını ortaya koymuştur. Dünyada en fazla göç alan ülkedir ve maddi olarak göç eden vatandaşları desteklemekte birinci sıradadır.”dedi.

Göç ve Mülteciler Bakanlığı’nın kurulmasını istiyoruz

Türkiye’de mutlaka Göç ve Mülteciler Bakanlığı’nın kurulması gerektiğini ifade eden Arslan, “Türkiye’nin bu duruşu mazlumlara bakan bu yüzü olduğu sürece burası göç alacaktır veya göçün geçiş noktası olacaktır. Bu vesileyle biz Göç ve Mülteciler Bakanlığı’nın kurulmasını istiyoruz. Türkiye’nin gerek İslam âleminde gerek dünyada mazlumların yüzüne baktığı sürece bu gereklidir.” şeklinde konuştu.

Gaziantep’in Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisi olduğunu belirten Arslan, Gaziantep’e verilecek Bakanlığın Göç ve Mülteci Bakanlığı olmasını önererek, “Bunu iki şekilde değerlendirmek gerekir. Göç iki boyutludur.  Bir ülke içerisindeki göçtür. İller arsında olur. Aynı zamanda yurt dışına olan göçler de söz konusudur. Bir diğeri ise mazlumiyeten coğrafyadan kaynaklı ateş çemberi olan orta doğudan göçler söz konusudur. Bundan dolayı Göç ve Mülteciler Bakanlığı’nın önemini zikrediyoruz. Bazı batı ülkelerinde bunun somut örnekleri vardır. Bunlardan da istifade edilebilir diye düşünüyoruz.” diye konuştu.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.