banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Yeni Çözüm Süreci Paketine Koşulsuz Destek


Hükümet tarafından hazırlanan ve 6 maddeden oluşan  "çözüm sürecinin çerçeve yasası" olarak adlandırılan Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısına Doğu Batı Kardeşlik Platformu olarak koşulsuz destek verdiklerini söyleyen Abdullah GÖÇMEZ; “Bölgemizde ciddi sorunlar yaşanmakta bu sorunlar gün geçtikçe içinden çıkılmaz hale gelmektedir. Irak’ta Suriye’de yaşananlar bizlere bir kez daha gösterdi ki emperyalist güçler hiçbir zaman ellerini bizim coğrafyamızdan çekmediler. Daima parçala yut mantığı ile hareket ettiler. Cumhuriyetin kuruluşu ile birbirinden ayrılmayan tek Osmanlı tebaası olan Kürtler ile Türkleri birbirinden koparmak için bizzat kendileri tarafından dizayn edilen sistem tarafından akla hayale gelmeyen oyunlar sergilediler. Sistemin inkar ve asimilasyonları neticesinde yıllardır bölge kan ve gözyaşı ile adeta yoğruldu” dedi.
Şimdi artık yeni bir dönem başlıyor. Bütün oyunları bozan samimiyetle birbirinin derdi ile hemhal olan ‘Hiçbiriniz kendisi için sevdiğini (istediğini) (Müslüman) kardeşi için de sevmedikçe iman etmiş olamaz’ düsturu Nebeviyi kendine şiar edinen bir anlayış ile çözüm süreci umulan noktaya gelindiğini söyleyen Göçmez:  “Doğu Batı Kardeşlik Platformu olarak bu barış sürecine tüm kalbimizle destek verdik. Ama her zaman şunu da ifade etmekten geri durmadık; eğer kalıcı bir barıştan söz edilecekse bu süreci mutlaka anayasal bir güvence altına alınması gerekiyor. Şimdi getirilen altı maddelik paket bu anayasal altyapıyı da sağlamaya yönelik olacak. Bunun için şimdiye kadar ki en önemli çözüm paketi olacak” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.