banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Yazarlar Birliği aday adaylarını ağırladı

Her Hafta farklı konukların katıldığı yazarlar birliğinde bu hafta Ak partinin aday adayları ve Urfa Ağzı ile ilgili araştırmalar yapmak üzere Şanlıurfa'ya gelerek TYB'yi ziyaret eden Aksiyon Dergisi yazar ve muhabiri Ülkü Özel Akagündüz oldular...

AK Parti Karaköprü Belediye Başkan aday adayı Ahmet Kaytan ile Eyyübiye Belediye Başkan aday adayı Mustafa Tepe Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesinin her Cuma günü akşamı geleneksel olarak sürdürdüğü Cuma Sohbetlerinin konuğu oldular.
TYB Şanlıurfa Şube Başkan Vekili Dr. Mahmut Kaya, Başkan Yardımcısı S.Ahmet Kaya, Şube Sekreteri Eyyüp Azlal, Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri Müslüm Abacıoğlu, Veysel Polat, Mehmet Talat Akay ve çok sayıda TYB üyeleri ile Ecz.Mustafa Ağadayı, Doç.Dr. Şevket Ökten, Urfa Ağzı ile ilgili araştırmalar yapmak üzere Şanlıurfa'ya gelerek TYB'yi ziyaret eden Aksiyon Dergisi yazar ve muhabiri Ülkü Özel Akagündüz'ün de hazır bulunduğu Cuma Sohbetinde Urfa Ağzı, Karaköprü ve Eyyübiye aday adayları ile nelep yapılması, neler düşünüldüğü, neden aday oldukları konuşuldu.

Küresel seçime gidiyoruz
Eyyübiye Belediye Başkan aday adayı Mustafa Tepe, ülkemizin küresel seçime gittiğini belirterek şöyle dedi;

"Gerçekten ülkemiz küresel seçime gidiyor. Zira Gezi olayları ve Hakan Fidan olayları, bir nevi AK Partinin güven olayı sorgulamasıdır. Biz de Memur Senli olarak yıllardır yaptığımız çalışmalarımızı şimdi de Eyyübiye halkına yapmak üzere Başkanlığa talip olduk. O bölgede yapılacak çok şey var. O bölgede yaşayan insanların daha refah içinde olması gerektiğine inanıyoruz. Onun için Ahmet Kaytan kardeşimiz gibi bizde ağır bir sorumluluk, yükümlülük altına girdiğimizin farkındayız. İnşaallah hakkımıza ve memleketimize hayırlısı olur."

 

Ankara'da istişare edip Belediye Başkanlığına aday olmaya karar verdikten sonra geldiği memleketi Şanlıurfa'da ilk olarak Türkiye Yazarlar Birliğini ve daha sonra da Engelliler Derneğini öncelikli olarak ziyaret ettiğini belirten Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Karaköprü Belediye Başkan aday adayı Ahmet Kaytan, "TYB'dekilerin geneli hem can yoldaşlarım, hemde bir bölümü de Memur Sen'den yol arkadaşlarım. Onun için önce TYB'yi ziyaret ettim ve daha sonra bilinçli olarak Engeliler Derneğimizi ziyaret ettik. İnsanlarımızın % 12'si engelli vatandaşlarımızdır. Aday olmamızın nedeni, öncelikle batı illerinde heyecanlı bir bekleyiş var. Çözüm ve seçim süreci ile ilgili meraklı bekleyişleri sürüyor. Urfa bölgede örnek şehir olacak, Sadece Güneydoğu'da değil, sınır bölgesi ülkelerimiz için de örnek olacak. Bakan ve Valimizin çalışmaları da bu görüşümüzü tamamlıyor. Bu seçimler Urfa siyasetinin kırılma noktası. 50 yıla yakın bir temel atılacak Urfa'da" dedi.
Deli gömleği giymiş bir kardeşinizim, hizmete talibim
Memur Sen'de Genel Başkan Yardımcılığı görevinin 2015 yılı sonuna kadar devam edeceğini hatırlatan Kaytan, "Bu durumu bile bile istifa ederek Karaköprü Belediye Başkanlığına aday adayı oldum. 2007'de Memur Sen'e aday olmamın devamı olarak şimdi de Belediye Başkanlığına aday adayı olduk. Hizmete talibim. Kısaca deli gömleği giymiş bir kardeşinizim. Herkes te biliyor ve Urfa kamuoyunda Ahmet kaytan ismi varsa, risk almakta lazım diye düşündük. Ahmet Kaytan denince akıllara fedakârlık gelir. Bütün yaşamım herkesin bildiği gibi fedakârlıklarla geçmiştir. Çok dünyalığım da yoktur. Muhtaç olmayacak kadardır, zaten artmaz da. Nasib olursa Karaköprü ilçemizi Muhtarlar, İlçe teşkilatımız, Mahalle teşkilatımız, Öğretmenlerle hep birlikte yöneteceğiz. Karaköprü Urfa'nın kalbi. Şu an bile orada acil olarak, ihtiyaçları karşılayacak merkeze, çarşıya ihtiyaç var. Biz bu yola çıkarken, 'Esbaba tevessül, Cenab-ı Hakk'a tevekkül' ettik. Olmasa da, O vermemiştir deriz" diye konuştu.

Mehmet Emin KUŞ/ www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.