banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Yaşlı teyzelerin Kur'an öğrenme azimleri göz dolduruyor

Şehitkâmil İlçe Müftülüğü tarafından bayanlara yönelik olarak açılan Kur'an kurslarına katılan yaşlı teyzeler, Kur'an okuma azimleri ile görenleri imrendiriyorlar. Kur’an öğrenmenin yaşı olmadığını belirten yaşlı teyzeler, özellikle gençlere seslenerek Kur’an’ın genç yaşta öğrenilmesini tavsiye ettiler.

Her yaşta Kur'an Kerim’in öğrenilebileceğini gösterdikleri azimle ispatlayan yaşlı teyzeler, ilerlemiş yaşlarına rağmen kendilerine yönelik düzenlenen Kur’an kursuna giderek Kur’an-ı Kerim öğrenmeye çalışıyorlar.

Çocukluk ve gençlik yıllarında Kur`an okumayı öğrenememiş, yaşları 40 ile 70 arasında değişen yaşlı teyzelerin gençlerden daha çok kurslara ilgi gösterdiğini belirten Kur’an Kursu öğreticisi Saliha İspir, yaşlı teyzelerin yanı sıra özellikle gençleri Kur’an kurslarına beklediklerini söyledi.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklamada bulunan Kur’an Kursu öğreticisi Saliha İspir, her yıl mutlaka yaşlı teyzelerden oluşan öğrencilerinin olduğunu belirterek, kursa katılan yaşlı teyzelerin çok azimli olduğunu ve gençlerden daha çok gayret gösterdiğini belirtti.

İspir, “Teyzelerimiz bizim kurslarımızın devamlı öğrencileridirler. Bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Her yıl mutlaka yaşlı teyze öğrencilerimiz oluyor. Teyzelerimiz çok azimliler, gençlerden daha çok gayret gösteriyorlar. Rabbimin de onların bu gayretlerinin mükafatını verdiğini düşünüyorum.” dedi.

Yaşlı teyzelerin İlerlemiş yaşlarına rağmen gösterdikleri azimden dolayı Kur’an’ı Kerim öğrenmeyi başardıklarını belirten İspir, “Gençlere göre teyzelerimiz zorlansa da kursun sonunda Kur’an’ı öğreniyorlar. Onlar Kur’an öğrenmenin yanı sıra ibadetlerine de önem veriyorlar. İlerlemiş yaşlarına rağmen gösterdikleri azimden dolayı Kur’an’ı öğrenmeyi başarıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Gençlere de çağrıda bulunan İspir, “Yaşlı teyzelerimiz bu yaşlarına rağmen öğrenebiliyorlarsa gençlerimiz daha çabuk öğrenirler. İleri de pişmanlık duymama adına yaşımız genç iken kurslara yönelmeliyiz.” tavsiyesinde bulundu.

Kur’an öğrenmek ve okumak çok güzel bir duygu

Kur’an öğrenmenin ve okumanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten kursiyerlerden 65 yaşındaki Zeynep Şimşek Teyze, “5 yıldır bu kursa devam ediyorum. İnşallah Rabbim ömür verdiği müddetçe de devam edeceğim. Kur’an’ı daha yeni yeni öğrendim. Yaşım ilerlemiş biraz zorlanarak öğreniyorum. Fakat Kur’an öğrenmek ve okumak çok güzel bir duygu, bir an önce Kur’an’ı daha iyi öğrenmek için sürekli gece gündüz Allah (c.c) dua ediyorum. İnsan yeter ki, azmetsin gençlerimiz daha yaşları genç iken Kur’an’ı öğrensinler.” diyerek gençlere seslendi.

İnsan Kur’an okudukça huzur buluyor

Kur'an öğrenmenin yaşı olmadığını ve her yaşta Kur'an'ın öğrenilebileceğini belirten 55 yaşındaki Fatma Akbalık ise, “Ben Kur’an’ı daha önceden düz bir şekilde öğrenmiştim. Fakat buraya tecvit öğrenmek için geliyorum. Geçen yıldan bu yana kursa devam ediyorum. Bütün gençlere tavsiye ediyorum. Yaşları genç iken Kur’an öğrenmeye çalışsınlar. Kur’an okumanın lezzet ve hazı anlatılamayacak kadar güzeldir. İnsan Kur’an okudukça huzur buluyor ve kendini iyi hissediyor. Öğrenmenin yaşı yoktur. Beşikten mezara kadar ilim öğrenmek gerekiyor.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Bütün gençlerimizin bu tür kurslara gelip Kur’an öğrenmelerini tavsiye ediyorum

Bütün gençlerin bu tür kurslara gelip Kur’an öğrenmelerini tavsiye eden 63 yaşındaki Saadet Görür teyze de, “Yaklaşık bir yıldır bu kursa geliyorum. Önce Allah’ın daha sonra hocamızın yardımı ile şuan Kur’an’ı öğrendim. Bütün gençlerimizin bu tür kurslara gelip Kur’an öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Allah (c.c) Kur’an’ı öğrenmeyi herkese nasip etsin. İlk kursa geldiğimde hiç öğrenemeyeceğimi sanmıştım. Fakat şuan öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Kur’an’ı öğrendiğim için çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

Evimizde bulamadığımız huzuru burada buluyoruz

Genç-yaşlı, erkek-kadın herkesin mutlaka Kur’an’ı öğrenmesi gerektiğini belirten 47 yaşındaki Yurdagül Altuntaş teyze ise, duygularını şu ifadelerle dile getirdi: “Kur’an okumayanlar için öğrenmek çok zor geliyor. Ama gelip burada öğrendikten sonra çok güzel bir ortam ve çok çabuk öğreniyoruz. Evimizde bulamadığımız huzuru burada buluyoruz. Buradaki huzuru evde bulamıyoruz. Buraya geldiğimiz zaman bütün dert ve sıkıntılarımız sona eriyor. Herkesin özellikle gençlerin Kur’an öğrenmelerini ve Kur’an kurslarına katılmalarını tavsiye ederim. Genç, yaşlı erkek ve kadın herkes mutlaka Kur’an’ı öğrenmelidir.”   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.