banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Balıklıgöl

6-7 Ekim 2014'te başta Diyarbakır olmak üzere tüm bölgede İslami kimlikli kişi ve kurumlara yapılan saldırılarda, yoksul ailelere kurban eti paketlerini dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına "Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etini sizler ulaştırın" kampanyasına bir destek de Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şube Başkanı Mehmet Eşin’den geldi. 

Eşin, yaptığı açıklamada herkesi Yasin Börü ve arkadaşlarının davasına sahip çıkmaya çağırırken bu kapsamında kendilerinin de kampanyaya destek verip Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtacaklarını söyledi.

Türkiye’nin dört bir yanındaki sivil toplum kuruluşlarının kampanyaya destek vermesi gerektiğini belirten Eşin, fakir ve mağdurlara Yasinlerin bitmediğini göstermek için fert ve kurumları hep beraber Diyarbakır’a gitmeye, Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya davet etti.

“Fakir ve mağdurlara Yasinlerin bitmediğini gösterelim”

Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledildiğine dikkat çeken Eşin, “Yasin Börü ve arkadaşları geçen yılın Kurban Bayramı’nda fakir ve mağdurlara kurban eti dağıtırken ellerinde et poşetleri olduğu halde PKK/HDP’liler tarafından vahşice şehit edildiler.  Öldürmekle yetinilmedi, Kürt halkının ne inancında ne örf ve âdetinde olmayacak şekilde tertemiz cesetlerine işkenceler yapıldı. Yasin Börü ve arkadaşlarının davasına sahip çıkmak, kanlarının heder olmadığını zalimlere haykırmak, fakir ve mağdurlara Yasinlerin bitmediğini göstermek için fert ve kurumları Diyarbakır’a gitmeye davet ediyoruz.” dedi.

“Birer Yasin, Hasan, Riyad, Hüseyin olarak Diyarbakır sokaklarını dolduralım”

Yasinlerin davasına sahip çıkılması gerektiğinin altını özellikle çizen Eşin, kampanyayla ilgili son olarak şunları söyledi: “Şeytani güçlerin Müslüman Kürt halkı üzerindeki oyunlarını icra ettikleri, kardeşliğin ve ümmet olma bilincinin hissettirilmesinin elzem olduğu böylesine bir zamanda Yasin olmak ve Yasinlerin davasına sahip çıkmak Müslümanlar açısından tarihi bir görev ve sorumluluktur. Bu Kurban bayramında gelin birer Yasin birer Hasan birer Riyad birer Hüseyin olarak ellerimizde et poşetleriyle, gönlümüzde kardeşlik ve şefkatle Diyarbakır’ın sokak ve caddelerini dolduralım.”  (Erkan Yavuz- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.