banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

'Yasinler Aytaçlar Kerbela'yı yaşarken biz neredeyiz?'

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından “Kerbela ve Aşura” isimli bir program düzenledi. Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, “Bugün Aytaçlar, Yasinler Kerbela’yı yaşarken biz neredeyiz?” diye sordu.

Hasan Yazgılı’nın sunumuyla gerçekleşen program İlahiyatçı Bekir Çakmak Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp Kerbela’yı anlatan bir sinevizyon gösterimi ile devam etti. Programa halkın yoğun ilgisi gösterdiği görüldü.

Programın yapıldığı salon saatler öncesinde hıncahınç dolduğu gözlenirken, İkra İlahi Grubu günün anlam ve önemine binaen ezgiler seslendirdi.

Daha sonra, “Sizler Kerbela döneminde yaşasaydınız nerede olacaktınız? veya Kerbela bugün yaşansa bizler nerede olacağız?” diye sorarak konuşmasına başlayan Said Şahin, şunları söyledi: “Değerli kardeşler, Kerbela üzerine ağıtlar yakıp ağlamak önemli, fakat mesele sadece Kerbela’ya ağlamak meselesi değil. Mesele sadece gözyaşı dökme meselesi değil. Kerbela’da Hz. Hüseyin’i öldüren Kufe halkı da ağladı. Hem öldürdüler hem ağladılar. Bile bile de öldürdüler. Değerli kardeşler o yüzden soruyorum, demeyin ‘Biz Müslümanız elbette Hz. Hüseyin’in yanında yer alacaktık.’ Öyle kolay değil. Bugün Kerbela yaşanıyor biz neredeyiz? Bugün Doğu’da, Güneydoğu’da Yasinler, Aytaçlar öldürülürken biz neredeyiz. Suriye’de, Irak’ta, Arakan’da Kerbela yaşanırken biz neredeyiz?”

Yaklaşık 1400 yıl önce yaşanan Kerbela faciasından kesitle anlatan Şahin, Kerbela’nın ibretlerle dolu olduğunu ve bugünün Müslümanlarının önemli dersler çıkarmaları gerektiğini söyleyerek, “Namaz kılıp oruç tuttuğunuz halde imtihanı kaybedebilirsiniz. Onun için Kerbela’yı iyi anlamak lazım.” dedi.

Şahin’in konuşmasının ardından Hümeyra Turan isimli minik bir kız çocuğunun okuduğu Kerbela şiiri ile salonda duygusal anlar yaşandı. Program yapılan dua ile son buldu. (Zeki Aras/Sezer Özer –İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.