banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Yasin'in yerine et dağıtan heyetten medya kuruluşlarına ziyaret

Geçtiğimiz yıl 6-8 Ekim’de Diyarbakır’da kurban eti dağıtırken HDP/PKK trafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşların bıraktığı yerden muhtaçlara kurban eti dağıtmaya giden Umut Kervanı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Çınar, Şehit ve Tutuklu Aileleri Platformu Sözcüsü Recai Yurdan, Erbakan Vakfı Medya Basın STK İletişim Sorumlusu Talip Aksoy ve İmam-ı Sadık Camii Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Salman’dan oluşan bir heyet Milat Gazetesi, Milli Gazete ve Yeni Asya Gazetesini ziyaret etti.

Diyarbakır’da kurban eti dağıtımı sırasında yaşadıklarını medya yöneticileriyle paylaşan STK temsilcileri, amaçlarının şehit Yasin ve arkadaşlarının misyonunu devam ettirmek olduğunu ifade etti.

Diyarbakır sokaklarında muhtaçlara et dağıtırken şahit olduklarını paylaşan Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cemal Çınar, “Bölgede gördüğümüz kadarıyla ümmetin ifsad edilmiş toprakları olan Suriye, Irak, Mısır, Libya, Filistin coğrafyalındaki yıkım ve enkazın aynısını buralarda gördük. Bu kentte yaşayan Müslümanların çektiği sıkıntı zulümlerin ne olduğunu yaşadık orada. Devletin polis ve askerinin hâkimiyetinin olmadığı, bu alanları boş bıraktığını tespit ettik. Çünkü bizler Kurban eti dağıtırken sokaklardaki barikatları, hendekleri, binaların kamuflaj durumunu gördük, bu şartlarda ve bu durumda bu ibadeti ifa ettik.” dedi.

Çınar, “Akşam saatlerinde Sur İlçesinde de dağıtım yaptığımız bir Müslüman kardeşimizin evi sabaha kadar yakıcı yanıcı ve öldürücü silahlarla ablukaya alındı. 6-7 Ekim olaylarında yakılan Cami-Der’in yakılan adeta enkaza dönüştürülen mahallini gördük, canlı tanıklarla konuştuk, yakılan kuranları gördük. Bu melaneti yapanlar büyük insanlık demokrasi havariliğine soyunan zalim ve münafıklar yerli Türk ve Kürt solunun elemanları ve bunların asıl destekçisi de İsrail ve elbette ki Siyonistler ve dış mihraklardır.” diye konuştu.

“Bugün Müslümanların ittifak ve ittihad etme zamanıdır”

Müslümanların zulme ve zalimlere karşı birleşip ittifak etmeleri gerektiğine dikkat çeken Çınar, “Herkesin masum olarak kabul ettiği böyle bir olayda ittifak etmemiz gerektiğini düşündük ve yola çıktık. Şu an Ümmet olarak İttihadı gerçekleştirmemiz zor olsa da bu noktalarda ittifak yapmamız daha kolaydır. Bu tür olaylarda ittifak ederek birlikte hareket etmeliyiz Elhamdülillah bölgede zulme, tuğyana hayır diyen boyun eğmeyen şehadeti kendilerine şiar edinen topluluğu gördük. Binlerce Yasinleri, Aytaç Baranları gördük. 3-4 günlük ziyaretlerimizin bize gösterdiği o kardeşlik, misafirperverlik ve Selahaddin-i Eyyubi’nin torunlarına yakışan izzet ve şerefi gördük iftihar ettik.” ifadelerini kullandı.

“Şehit Yasin Börü ve arkadaşları bu ümmetin ittihad-ı için bir mihenk taşıdır”

Diyarbakır’a değişik Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile geldiklerini söyleyen Şehit ve Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Platformu Sözcüsü Recai Yurdan, “Bizler birçok kesiminden birer temsilci ile Diyarbakır’a giderek kurban eti dağıttık. Bu çabamızı Ümmet olma, beraber olma yolunda bir tuğla taşı döşemek olarak değerlendiriyoruz. Bize maddi be manevi desteklerini esirgemeyen STK, Vakıf temsilci ve gönüllülerine teşekkürü bir borç olarak biliyoruz, Allah-u Teâlâ hepsinden razı olsun. Güneydoğuda bizleri misafir eden, canlarını bizim için tehlikeye atan hasbi kardeşlerimize de teşekkür ederiz. İslam birliği, ümmetin Vahdeti noktasında Yasin Börü ve arkadaşları bu ümmetin ittihad-ı için bir mihenk taşıdır.” dedi.

Ziyaretlerinden ötürü STK temsilcilerine teşekkür eden medya yöneticileri, Şehit Yasin ve arkadaşları ile ilgili destek vereceklerini ifade ettiler.  (M. Erkan Yavuz - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.