banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir Abdülkadir Barut

Geçen yıl 6-7 Ekim’de Kurban Bayramı’nda fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak’ın vahşice katledildiğini ifade eden Diyarbakır'ın Sur ilçesi eski belediyesi başkanı Cemal Toptancı, yaşanan vahşetin bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının Hz. İbrahim’in yolunda kurban eti dağıtırken şehit edildiğini belirten Toptancı, böyle bir vahşet ve öldürme şeklinin ne Kürt tarihinde ne de insanlık tarihinde yaşanmadığına dikkat çekti.

“Bu vahşet Kürtler için bir milat olmalı”

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilme olaylarının Kürtler açısından bir dönüm noktası ve milat olması gerektiği değerlendirmesinde bulunan Toptancı, Yasin Börü cinayetinin insanlık tarihine ibret verici bir not olarak düştüğünü söyledi.

PKK/HDP çizgisinin sebep olduğu yozlaşmış bir genç nesille karşı karşıya olduğumuzu belirten Toptancı, “Dinden, inançtan beri yetişmiş bir nesille karşı karşıya gelmiş durumdayız. Peki,‘bu neslin yetişmesindeki sebep nedir, bu şekildeki bir nesli bize niçin dayatıyorlar, buna karşı biz ne yapmalıyız?’ diye kendimize sormamız lazım. Bu çocukların, insanların ölmemesi için elimizden geleni yapmamız lazım.”diye konuştu.  (Ayhan Kaya, A.Hakim Kurt - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.