banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Yasin Börü'nün hayatı sahneleniyor

Geçen yıl 6-7 Ekim olaylarında ihtiyaç sahibi ve mağdur ailelere kurban eti dağıttığı esnada, PKK/HDP’liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü’nün hayatı tiyatro olarak sahnelenecek.

Henüz hazırlık aşamasında olan proje hakkında İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Yapımcı Muammer Ahmet Yıldız, sahneleyecekleri tiyatro ile gençlere 'Nasıl Yasin Olunabileceği' mesajını vereceklerni ifade etti.

Yapımcı Yıldız, 28 Şubat post modern darbesini sahnelediklerini de ifade ederek, “Biz yapacağımız bu çalışma ile gençlere ‘Nasıl Yasin olunabilir’ şeklinde bir oyun sahneleyeceğiz. Bir Yasin olabilmek için ne yapmak lazım. Yasin gibi yaşamak, uyumak ve anneye Yasin gibi evlat olabilmek için ne yapmak lazım olduğunu oyunda sahneleyeceğiz. Yasin’e yapılan haksızlığın tarihte yapılıp yapılmadığını sahneleyeceğiz. Biz bunu göğsümüzü gere gere dimdik durarak doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere il ilçe ilçe projemizi sahneleyeceğiz. Hatta Balkanlar ile Avrupa’da da bunu sahneleyeceğiz.” dedi.

“Oyun yazıldıktan ve kadromuz tamamlandıktan sonra galamızı Diyarbakır’da yapacağız”

Yasin Börü’nün dindar gençliğin sembolü olduğunun altını çizen Yıldız, devamla şu ifadeleri kullandı: Projemiz başlangıç aşamasındadır. Biz şuan Yasin’i araştırıyoruz. Yasin’i de en iyi ailesi anlatıyor. Ailesi ile de irtibata geçeceğiz. Biz Yasin’in evdeki, odasındaki, annesine karşı davranışını anlatacağız. O kurban etini eline alıpta dışarı çıkan hem merhameti hem de cesareti anlatacağız. Oyun yazıldıktan ve kadromuz tamamlandıktan sonra galamızı Diyarbakır’da yapacağız. Çalışmalarımız dört ayı bulur ve oyunu sahneleriz. Tiyatronun senaryosunu Senarist Muhammed Aslan yazıyor. Kendisi, Karanlıkta Açan Çiçekler oyununun senaristidir. Bu çalışmada ondan istifade edeceğiz.”

Yapacak olacakları çalışmanın kendilerine ait olmadığını sözlerine ekleyen Yıldız, çalışmanın kendini merhametli ve inançlı hisseden herkesin çalışması olduğunu ifade etti.

Kendilerinin sadece projede yer aldıklarına dile getiren Yıldız son olarak, esas işin hakkını verenlerin bölgedeki Müslümanlar olduğunu belirterek, kendilerinin de bölge Müslümanlarına karşı görevlerini ifa etmeye çalıştığını vurguladı.

Tiyatronun organizesinde Araştırmacı Yazar Emine Şenlikoğlu da yer alıyor. (M.Hüseyin Temel – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.