banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Yasin Börüler sokak sokak kurban eti dağıttı

Kobani bahaneli 6-7 Ekim saldırıları kapsamında geçen yıl 7 Ekim’de kurban dağıtırken PKK/HDP’lilerin hedefi olan ve vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına Umut Kervanı Yardım Platformu tarafından bu yıl düzenlenen “Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etlerini sizler ulaştırın” kampanyasına ülkenin her tarafından destek yağıyor.

Bayramın ilk gününde bu yana üzerinde Yasin Börü ve arkadaşlarının resimlerinin basılı olduğu formaları giyen STK temsilcileri, yazar, akademisyen, siyasi ve aktivistler ellerine aldıkları kurban poşetlerin fakir ve muhtaç ailelere ulaştırarak Yasin Börü’nün vahşice katledilmesi olayına karşı tepkilerini ortaya koydular.

İl, ilçe, köy demeden özellikle Kürdistan bölgesinin her tarafından kampanyaya verilen destek büyük bir takdirle karşılanırken, kampanyanın sınırlarının yurt dışına da ulaştığı görüldü.

Avrupa da faaliyet yürüten STK’larında destek kapsamında kurban eti dağıttığı etkinliklerde ortak çağrı ise “Var mısınız Yasin olmaya” çağrısı oldu.

Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etlerini ulaştıranlar ise şunlar oldu:

Yasin Börü’ler Malatya’da kurban eti dağıttı

Malatya’da faaliyet gösteren Umut Kervanı Yardım Platformuna üye Hayrın Yolcuları Derneği düzenlenen 'Yasin Börü’nün yarım kalan işini tamamlamaya var mısınız?''  kampanyasına destek vererek Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına 200 aileye kurban eti ulaştırdı.

Hayrın Yolcuları Derneği tarafından tekbir ve salavatlar eşliğinde kesilen kurbanlık hayvanları fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdıklarını belirten Hayrın Yolcuları Derneği başkanı Orhan Dikgöz, Hayrın Yolcuları Derneği olarak Yasin Börü kampanyasına destek verdiklerini ve kampanya kapsamında 200 aileye kurban eti dağıttıklarını söyledi.

Bitlis BEST-DER 250 aileye kurban etini dağıttı

Umut Kervanı Yardım Platformu’nun başlattığı ‘Yasinlerin ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın’ kampanyasına Bitlis’ten ses veren Bitlis BEST DER, kampanya kapsamında 250 aileye et dağıttı.

Geçen yıl Kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına düzenlenen kampanya kapsamında Türkiye geneli başlatılan kampanyaya katılarak Yasin’in ulaştıramadığı etleri ulaştırmaya aday olduklarını belirten BEST-DER yardım komisyonu başkanı Çetin Kaya,  “Kampanya kapsamında bize getirilen kurbanlıları vekâletten kestik. Kesilen kurbanlıkları paketleyerek yaklaşık 250 aileye dağıttık. Her kurban bayramında olduğu gibi bu bayramda da üye ve gönüllülerimiz mağdur ailelere kurban etini ulaştırmak için seferber oldular.” dedi.

‘Yasin’ler Kurban Etini Dağıtıyor’ kampanyasına gönüllü olarak katılarak Kurban etini dağıtan gençlerden Muhammed Ata İşbaran ise duygularını şöyle dile getirdi:

“Geçen yıl Kurban Bayramında Yasin Börü ve arkadaşları mağdurlara Kurban eti dağıtırken vahşice katledildiler. Bu yıl Yasin Börü’nün ulaştıramadığı etleri bizler ulaştıracağız. Yasin Börü gibi kafamız taşla ezilse, param parça da olsa bu kurban etlerini mağdurlara ulaştırmaya gayret edeceğiz.”

Yasinler İzmir’de kurban eti dağıttı

İzmir’de ‘Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etlerini sizler ulaştırın’ kampanyasına destek amaçlı yüzlerce muhtaç aileye kurban eti dağıtıldı.

Umut Kervanı Platformu’nun öncülük ettiği kampanyaya destek veren İzmir Umut Kapısı Yardım Derneği yapılan bağış kurbanları keserek, etlerini fakir ve muhtaçlara ulaştırdı.

Kurban kesimhanesine gelen Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aşkın, İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani ve Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şube Başkanı Muhammed Akgül kampanyaya destek verdiklerini açıkladılar.

Kampanya hakkında kısa bir açıklamada bulunan Umut Kapısı Yardım Derneği Genel Başkanı Hacı Şani Yasin ve arkadaşlarının anısına başlatılan kampanyaya İzmir’den omuz verdiklerini belirterek, “Buradaki amacımız Yasin ve arkadaşlarının yapmış oldukları o aziz çalışmayı bütün dünyaya duyurmak ve onların yapmış olduğu çalışmadan söz ettirmektir. Kurbanlar kesildikten sonra tıpkı Yasin ve Arkadaşları gibi İzmir’in sokaklarına dağılacak, mağdur ve ihtiyaç sahibi olan insanlarımıza etlerimizi ulaştırmaya çalışacağız.” dedi.

Kampanya hakkında bir değerlendirmede bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aşkın, İzmir Umut Kapısı’nın yapmış olduğu ‘Yasinler Kurban Eti Dağıtıyor’ kampanyasına kendilerinin de Hür Dava Partisi olarak destek verdilerini belirterek, “Allah bu hayırlı çalışmada emeği olan tüm kardeşlerimizden razı olsun. Bizler bir Yasin’imizi belki kaybettik, şehid verdik ama bugün Türkiye’nin birçok ilinde Yasin’in yarım bıraktığı eti bugün Yasinler dağıtıyor. Biz şuna inanıyoruz ki, şehitler ölmez; bir ölür bin dirilirler. Bu kampanya da bunu açık olarak göstermiş oldu. Yasin’in davasını inşallah Yasinler devam ettirecektir.” dedi.

İHO Ebrar Hilvan’da da fakir ve muhtaçlara et yardımında bulundu

Hilvan ilçesinde faaliyet gösteren Selam Der aracılıyla fakir ve muhtaç ailelere kestikleri kurban etlerini ulaştıran İHO Ebrar (Uluslararası yardım kuruluşu), toplamda 54 fakir aileye kurban eti ulaştırdı.

Yapılan kurban çalışması hakkında bilgi veren Fakir Aileleri Tespit Komisyonu üyesi Abdulkerim Yüksekyayla, bu yılki kurban etlerini yardıma muhtaç olan ailelere ulaştırdıklarını ve bu yardımda bulunan İHO Ebrar ve tüm hayır sahiplerine teşekkür ettiklerini belirtti.

Avrupa Yetim Der’den Batman'da muhtaç ailelere kurban eti

Kurban Bayramı münasebetiyle Batman'da yüzlerce fakir ve muhtaç aileye kırmızı et yardımında bulunan Avrupa Yetim Der, yardım faaliyetleri kapsamında Batman’da kurban kestirdi.

Yapılan yardımla ilgili açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der Türkiye Temsilci M. Nurullah Günaydın, derneklerinin sadece bayramlarda değil, hemen hemen her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi ailelere farklı yardımlarda da bulunduğunu söyledi.

Tek amaçlarının fakir ve muhtaçların yüzlerini güldürmek olduğunu belirten Günaydın, şöyle konuştu:

“Avrupa Yetim Der olarak, her sene olduğu gibi bu senede Avrupa ülkelerinde kurban çalışması devam ederken, özellikle Türkiye’de de kurban faaliyetinde bulunduk. Türkiye’nin 15 merkezinde kurbanlıklarımızı kestik ve et dağıtımında bulunduk. Bu kapsamda da Batman’da yüzlerce fakir aileye kurban eti ulaştırdık.”

Yasin Börü olup Ergani’de kurban eti dağıttılar

Ergani’de faaliyet yürüten Kardeş Der üye ve gönüllüleri, Yasin Börü’nün anısına ihtiyaç sahibi ailelere kesilen kurban etlerini ulaştırdılar.

Umut Kervanı Yardım Platformu tarafından başlatılan ‘Yasin Börü’nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın’ kampanyasına destek verdiklerini belirten Kardeş Der Yardım komisyonu başkan Mustafa Öz, kampanya kapsamında kesilen kurbanların etlerini 247 aileye ulaştırdıklarını söyledi.

Bu yıl dağıttıkları kurban etlerini Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına dağıttıklarını belirten Öz, “Ergani’de ihtiyaç sahibi 247 aileye kurban eti ulaştırdık. Geçen sene kurban eti dağıtırken şehid edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısını diri tutmak, Yasinlerin ölmediğini, bilakis Türkiye’nin dört bir yanına dağıldıklarının bilinmesini istiyoruz. Bir Yasin şehid olur, bin Yasin dirilir.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR’dan kampanya ya destek

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök ve beraberindeki partili heyet Umut Kervanı Yardım Platformunun düzenlediği “Yasin Börü’nün ulaştıramadığı etleri sizler ulaştırın” kampanyasına destek vermek amacıyla fakir ailelere kurban eti dağıttı. 

Kurban eti dağıtımının ardından bir açıklamada bulunan Gök, geçen yıl kurban bayramında PKK’lilerin Yasin Börü ve arkadaşlarını, kurban eti dağıttıkları sırada vahşice şehit ettiklerini hatırlatarak, “Geçen sene şehit Yasin ve arkadaşlarının yarım kalmış olan kurban eti dağıtma işini ihtiyaç sahibi olan ailelere birer Yasin olarak biz dağıttık. Bizde bu hayırlı eyleme dâhil olduk. Rabbim, bunda emeği geçen, infak eden ve kurban bağışlayan şahısların hayırlarını kabul etsin.” ifadelerini kullandı.  

Kozluk İlim Der’den 160 aileye kurban eti yardımı

Batman’ın Kozluk ilçesinde faaliyette bulunan İlim Der’de düzenlenen Yasin Börü’nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın’ kampanyası kapsamından fakir ve muhtaç 160 aileye kurban eti ulaştırdı.

Daha önceden tespit ettikleri fakir ve muhtaç ailelere üye ve gönüllüleri aracılığıyla kurban etlerini ulaştırdıklarını belirten İlim Der Başkanı Abdulcelil Bala, “Her bayram olduğu gibi bu bayramda da fakir ve muhtaçların yüzünü güldürmeye çalıştık. Kurban bayramı vesilesiyle derneğimize vekâlet yoluyla verilen kurbanlıklar ile Avrupa Yetim Der Kozluk Temsilciliğinin kestirdiği kurban etlerini toplamda 160 muhtaç aileye ulaştırdık.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.