banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

'Yasin Börü ve arkadaşlarının davası sulandırılmış durumda'

Geçen yıl 6-8 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının davasında yaşanan tahliyeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, davada sağlıklı bir soruşturmanın yapılmadığını belirtti.

Yasin Börü ve arkadaşlarının katillerinin kamuoyu ve basının baskısı ile yakalandığını dile getiren Yapıcıoğlu, “30'dan fazla şüpheli gözaltına alınıp yargılandı. Dosya güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır’dan Ankara'ya taşındı. Sonra peyderpey tahliyeler gelmeye başladı. Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesi olayları dışında hayatını kaybeden insanların pek çoğunun failleri hala da aramızda serbestçe dolaşmaktadırlar.” dedi.

“Adalete olan güven zedelenmiştir”

Davanın sulandırıldığına dikkat çeken Yapıcıoğlu, tahliye edilenlerin gerçek anlamda olaylara dahlinin ne olduğunun henüz açıkça ortaya konmadığını ve kendilerinin de peşinen kimseyi suçlu ilan etmediklerini belirterek, “Fakat sulandırılmış durumda olan bu davada tahliye edilen kişilerin olaylara dâhil olup olmadığı, yargılama sonrasında bütün deliller toplandıktan sonra umarız ki açığa çıkar. Hak eden cezasını alır. Biz bu olayda parmağı olmayan bir tek kişinin cezaevinde kalmasını istemiyoruz. Fakat çok sağlıklı bir soruşturmanın yapıldığını da düşünmüyoruz. Maalesef adalete olan güven zedelenmiştir. Yasin Börü davası da bu güveni zedeleyen son halkalardan bir tanesi olmaya aday bir davadır.” ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel / Yunus Sırat – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.