banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Yasin Börü ve arkadaşlarının davası bugün görülecek

HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan 6-8 Ekim olaylarında PKK yandaşları tarafından ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının davası bugün Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanacak.

Ankara'da 09.30’da başlaması beklenen duruşmayı; saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak’ın yakınlarının yanı sıra birçok ilden yüzlerce kişi, siyasi parti temsileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de takip edecek.

Yaklaşık 100 avukatın davaya müdahil olarak katılacağı öğrenilen duruşmada katillerin yanı sıra azmettiricilerin de cezalandırılması için savunma yapılacak.

Dava süreci şöyle gelişti
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin, güvenlik gerekçesiyle davanın başka ile nakledilmesi talebinin Yargıtay tarafından onaylamasıyla dava dosyası Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak’ın katledilmesi ile Yusuf Er’in yaralanmasına ilişkin yargılanan 22’si tutuklu, 7’si tutuksuz, 5’i firari 34 sanık için ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan dörder ve ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozdukları’ iddiasıyla birer olmak üzere, beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.