banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

Yasin Börü ve arkadaşları Yüreğir'de anıldı

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Anadolu İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Anadolu Der) geçen yıl 6-7 Ekim saldırılarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için anma programı düzenledi.

Dernek binasında düzenlenen anma etkinliği Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yoğun katılımın olduğu programda bir konuşma yapan Anadolu Der Başkanı Mehmet Emre, 6-7 Ekim olaylarında yaşananları anlattı.

Fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş’in PKK/HDP’lilerce katledildiğini hatırlatan Emre, aynı günde Turan Yavaş ve Cumali Güneş’in de dindar kimlikleri sebebiyle hedef seçildiklerini vurguladı.

“Allah korkusu olmayan bir gençlik yetiştirdiler”          

HDP yöneticilerinin 6-7 Ekim olaylarının azmettiricisi olduğunun altını çizen Emre, PKK/HDP’nin Kürt gençlerini İslam’dan uzaklaştırmak için yoğun bir gayretinin olduğunu ifade etti. Emre, “Siz gençliği İslam’la beslemezseniz, onlara Allah korkusunu, ahret endişesini vermezseniz, ideolojinizin adı ne olursa olsun; ister Türkçülük andına, ister Kürtçülük adına olsun o gençlerin geleceği nokta burasıdır. Vahşet işlemekten geri durmayacaklardır.” dedi.

Hükümetin, ‘Çözüm Süreci’ diyerek Kürt halkını PKK’ye teslim ettiğini söyleyen Emre, saldırılarda karakoldan çıkmayan polisin, Diyarbakır’da işlenen vahşete göz yumduğunu, bunun da baş sorumlusunun Diyarbakır Valisi olduğunu belirtti.

Şehit ve şehadet kavramlarını da anlatan Emre, Allah yolunda öldürülmenin bir kayıp değil ulvi bir kazanım olduğunu vurgulayarak, her Müslüman’ın şehit olmayı arzu etmesi gerektiğini söyledi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının hayatlarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile devam eden program, yapılan dua ile son buldu.  (Ayhan Kaya-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.