banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Yasin Börü ve arkadaşları mezarları başında anıldı

Şehitler Kervanı Platformu, PKK/HDP yandaşları tarafından vahşice katledilen şehitleri, şehadetlerinin 1’inci yıldönümünde mezarları başında andı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve Vedat Turgut’unda katıldığı programa, STK temsilcileri, dava arkadaşları ve binlerce seveni katıldı.

Şehitler Kervanı Platformu’nun düzenlediği anma programı Mehdi Yalçın’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Düzenlenen anma programında konuşma yapan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Molla Ömer Çelik, “Geçen yıl vahşice katledilen kardeşlerimizi anmak için buradayız. Allah (cc) Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de “Allah yolunda öldürülenleri ölü zannetmeyin. Onlar Rableri katında rızıklandırılıyorlar.’ buyuruyor. Peygamber efendimiz şehitliğin fazileti ile ilgili buyuruyor ki ‘Muhammed’in nefsini elinde tutan Allah’a yemin olsun ki; Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi, sonra tekrar savaşıp öldürülmeyi, sonra tekrar savaşıp öldürülmeyi ne kadar da arzuluyorum.’ Peygamberlikten sonra en yüksek mertebe şehadettir. Şehadeti unutmuş toplumlar, şehadet aşkını unutan toplumlar küfrün ve zulmün ayakları altında ezilmeye mahkûmdurlar. Şehidi olmayan toplumlar manen ölü toplumlardır. Şehadete değer vermeyen toplumlar manen ölü toplumlardır. Allah Kur’an-ı Kerimde ne kadar yüce bir mertebe olduğunu bizlere bildirmiştir.” dedi.

“Gençlerimiz onların Dünya ve ahireti için çalışıyordu”

Yasin, Hasan, Riyat, Hüseyin, Turan ve Şehit Aytaç Baran’ın Allah’ın emrini yerine getirmek, insanlara İslam’ı anlatmak için mücadele ettiğini belirten Molla Ömer, “Allah davasını yaymak için kardeşlerimiz ev ev dolaşarak çalıştı. İnsanlıktan nasibini almamış olan bu insanların dünya ve ahiretlerinin saadeti için çalışıyordu. Ama o dönemin müşriklerinin Peygamber efendimize en ağır hakaretler, yaptıkları gibi, iftira attıkları gibi bu gençlerimize de tıpkı Hz Peygamber efendimiz gibi yapıldı. Onların dünya ve ahireti için çalışan, onları karanlıktan çıkarmak için çalışan o gençleri en vahşi bir şekilde katlettiler.” ifadelerini kullandı.

‘Bizlerde Yasin’iz, Yasin’in yarım bıraktığı işi bizler tamamlayacağız’

“Kürt’ün örfünde kendisine sığınanı düşmana teslim etmek yoktur” diyen Çelik, “Ama Yasin ve arkadaşlarının sığındığı evin ihaneti PKK’lilerin yapmış olduğu ahlaki yozlaşmanın en büyük kanıtıdır. Şehid Yasin ve arkadaşlarını teslim etmişlerdir. Oysa Şehid Yasin ve arkadaşları erdemliliği, güzel ahlakı götürüyorlardı. O kardeşlerimizi vahşi bir şekilde balkonlardan atılar. Yetmedi bıçaklarla doğradılar. Yetmedi üzerlerinde arabalarla geçtiler. Yine de yetmedi üzerlerine benzin döküp yaktılar. Peki ne oldu, bu dava bitti mi, bu dava geriledi mi? Hayır bakın binlerce Yasin var bugün. Türkiye’nin dört bir yanından gelen kardeşlerimiz ‘Bizlerde Yasin’iz, Yasin’in yarım bıraktığı işi bizler tamamlayacağız, Yasin’in ulaştıramadığı etleri ulaştırmaya adayız.’ diyerek buraya kadar geldiler. Şehitler Kervanı Platformu olarak camiam adına buraya gelen STK temsilcilerine teşekkürü bir borç biliyorum.”diye konuştu.

‘Şehitler bize, İslam bayrağını miras olarak bıraktılar.’

Şehit olanların geride miras olarak şehadeti bıraktıklarını belirten Molla Ömer, sözlerine şöyle devam etti:

“İslam sancağını bize miras olarak bıraktılar. İslam bayrağını bize miras olarak bıraktılar. Bizlere şöyle sesleniyorlar: Ey geride bıraktığım kardeşlerim! Ey babam, annem, amcam, dayılarım, Seydalarımız. Vallahilazim dünya korkulmaya değmez. Bizim size müjdemiz budur. Dünya sevilmeye değmez, bizim size müjdemiz budur. Sakın ha dünya sevgisi, dünya muhabbeti, sizi Allah yolunda mücadele etmekten geri koymasın. Sakın ha bizim size devrettiğimiz bu görevi yerde bırakmayın. Bu kurban etlerini siz dağıtmaya devam edin. Bizi öldürmeye gelen insanlar bizde dirilsin. İşte bizim en büyük özelliğimiz budur. Şehitler bize bunu miras bıraktı. Yasin bize bunu miras bıraktı, Hasan bize bunu miras bıraktı. ”şeklinde ifade etti.

Molla Ömer konuşmasının sonunda; “Allah peygamberliği her insana vermediği gibi,  peygamberlikten sonra gelen şehitliği de her insana vermez. Şehit olmak için şehit gibi yaşamak lazım. Yanık yürekli olmak lazım. Yasin, Hasan, Hüseyin gibi olmak gerekir. Şehit olmak için dost doğru olmak lazım. ”dedi.

Anma programı Molla Kerbela Şanlı hocanın okuduğu dua ile son buldu. (M. Hüseyin Temel /M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.