banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Yasin Börü ve arkadaşları Balıklıgöl'de anılacak

Geçen yıl Kurban Bayramı'nda fakir ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadet yıldönümü nedeniyle, Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından yarın Cuma namazı çıkışı Balıklıgöl önünde basın açıklaması düzenlenecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, Tüm Şanlıurfa halkını basın açıklamasına davet etti.

Göven, “Halkımıza Yasin Börü’nün katledilme yıl dönümünde Yasin ve arkadaşlarını unutmadığımızı, unutturmadığımızı, unutturmayacağımızı göstermek için yarın kitlesel bir basın açıklaması düzenleyeceğiz. Düzenleyeceğimiz basın açıklamasına tüm halkımızı, STK’ları, zulme ve zalime karşı duyarlı herkesi davet ediyoruz.” dedi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledildiğini hatırlatan Göven, “Allah şehitlerimizin ailelerine yardım etsin, onlara sabırlar versin. Zalimler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. Şehit Yasin Börü ve arkadaşları fakirlere et dağıtırken vahşice katledildiler. Onlar üçüncü kattan atıldı, arabayla üzerlerinden geçildi, taşlarla kafaları ezildi, Molotof ile vücutları yakıldı, bedenleri tanınmayacak hale getirildi daha sonra adice o insanların üzerlerinde ki değerli eşyalar alınmış ve bunlar yapılırken kadınlarda onlara zılgıtlarla destek veriyordu. Biz bunları yapanları Allah’a havale ediyoruz. Tüm halkımızı bu zulme karşı, mazlumun yanında yer almaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

“Azmettirenler neden yargılanmıyor?”

Zalimlerin hiçbir zaman galip gelemeyeceklerini belirten Göven, “Zalimler hiçbir zaman hedefine ulaşmamış ve ulaşamayacaktır. Katiller yargılanıyor peki katliamı azmettirenler neden yargılanmıyor?  Azmettirenler de azmettiriciler kadar suçludurlar. Yargılanmanın adilce olduğuna inanmıyoruz.  İnşallah adalet yerini bulur fakat çok da ümitli değiliz. Bir Cumali, bir Riyad, bir Hüseyin, bir Yasin şehit oldu ama şu an onların yolunu sürdürecek binlerce insan oluştu.” ifadelerini kullandı. (Mustafa Bikeç-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.