banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Yasin Börü ve arkadaşları adına kurban eti dağıtılacak

Adana’da yaptığı yardımlarda fakir ve muhtaçlara uzanan yardım eli olan Adana Umut Der Gıda Bankası, Kurban Bayramı öncesinde çalışmalarına hız verdi.

"Kurbanınız Muhtaçlara Bayram Olsun" sloganıyla kampanya başlattıklarını belirten dernek yetkilileri, “Bu yıl kurban eti dağıtırken birer Yasin Börü ve arkadaşları olacağız” diyerek geçen yıl Diyarbakır’da kurban eti dağıtırken HDP/PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen gençlerin anısını yaşatmak istediklerini ifade ettiler.

Kurban Bayramı’nda yapacakları çalışma hakkında bilgi veren Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Abidin Serin, kendilerine müracaat etmiş binlerce muhtaç aile bulunduğuna dikkat çekerek bu ailelerin tümüne et ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

“Şehrimizde sene boyunca et yiyemeyen insanlar var”

Umut Der’in sürekli sahada yardım faaliyetleri içerisinde bulunan bir kurum olduğunu bu yüzden ihtiyaç sahiplerinin durumunu yakından bildiklerini ifade eden Serin, “Adana’da bir lokma ekmeğe ihtiyacı olan insanlar dahi var. Bu insanların et almaları mümkün değil. Ekmek alamıyorlar ki et alsınlar. Biz istiyoruz ki sene boyunca hiç et yemeyen bu insanlar,  en azından Kurban Bayramı boyunca hani birkaç öğün de olsa bu etten faydalansınlar.” dedi.

“Her birimiz Yasin Börü ve arkadaşları olacağız”

“Bu yıl kurban eti dağıtırken her birimiz Yasin Börü ve arkadaşları olacağız” diyerek geçen yıl Diyarbakır’da kurban eti dağıtırken HDP/PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen gençlerin anısını yaşatmak istediklerini vurgulayan Serin, “Bu yıl kurban etlerini, sanki biz dağıtmıyoruz da Yasin ve arkadaşları dağıtıyor, duygusu ile dağıtacağız.” ifadelerini kullandı.

Diğer sivil toplum kuruluşlarının da bulundukları şehirlerde Yasin ve arkadaşlarının mirasına sahip çıkması çağrısında bulunan Serin, “Her STK bulunduğu yerde Yasin ve arkadaşları adına et dağıtabilirler ya da birkaç mensubunu Diyarbakır’a gönderip orada sembolik de olsa birçok eve Yasin ve arkadaşları adına kurban eti dağıtabilirler." dedi.

Kurban kesecek hayırseverlere de seslenen Serin, “Maalesef kesilen kurbanlıkların etleri gerektiği gibi değerlendirilmiyor. Yani düşün ki zengin bir semtte kurban kesiyorsunuz, bu semtte sizin kurban eti dağıtacağınız kimse yok ki. Burada kurban eti vereceğiniz de zaten kurban kesmiş. Kenar mahallelerde ve şehrin varoşlarında bırakın eti, ekmek alamayan haneler var. En azından kesilen kurbanların üçte biri bu insanlara dağıtılırsa, bu fakirler sene de bir de olsa et yemiş olacaklar.” diye belirtti.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.