banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

Yasin Börü kampanyasına her kesimden destek artıyor

Geçen yıl kurban bayramının 4’cü gününde Diyarbakır’da kurban eti dağıtırken vahşi bir şekilde katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına başlatılan  “Yasin Börünü’nün ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın” kampanyasına Gaziantep’ten destek veren STK’lar, Türkiye genelinde faaliyet yürüten tüm STK’ların bu kampanyaya destek vermeleri çağrısında bulundu.

Umut Kervanı Yardım Platformu tarafından başlatılan bu kampanyayı desteklediklerini belirten Cansuyu Gaziantep Şube Başkanı Hasan Kiraz ile İyilik-Der Gaziantep Şube Başkanı ve Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, tüm duyarlı STK’ların bu kampanyaya destek vermeleri gerektiğini dile getirdiler.

Yasin Börü ve arkadaşlarının tek derdinin fakir ailelere kurban eti dağıtmak olduğunun altını çizen Cansuyu Gaziantep Şube Başkanı Hasan Kiraz, “Gerçekten Yasin Börü ve arkadaşlarının bu konuda yaptıkları fedakârlık unutulmaz. Bizler de bu kampanyayı destekliyoruz.” dedi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının kurban bayramında, fakirlere kurban eti dağıtırken çok vahşi bir şekilde katledildiğini hatırlatan Kiraz, “Allah (c.c) onlara rahmet eylesin. Onlar bir hayır yolu üzerinde idi. Onlar bir hayır yapıyordu. Ve bunun derdinde idiler. Bizlerde Cansuyu olarak bu kampanyayı destekliyoruz. Bu kampanyayı başlatan STK’lara, yazarlara ve vakıfların Rabbim hayırlarını kabul etsin. Bu kampanya çok hayırlı bir hizmettir.” ifadelerini kullandı.

“Bu çalışma Müslümanların kaynaşmasına vesile olacaktır”

Kampanyanın aynı zamanda doğudaki ve batıdaki Müslümanların kaynaşmasına vesile olacağını da belirten Kiraz, “Gerçekten Yasin Börü ve arkadaşlarının bu konuda yaptıkları fedakârlık unutulmaz. Bizler de bu kampanyayı destekliyoruz. Müslümanlar olarak bizler hepimiz kardeşiz. Özellikle birilerinin bu günlerde çıkarmak istediği Türk-Kürt karşıtlığını önlemenin en güzel yolu bir araya gelmektir. Bu çalışma inşallah doğudaki ve batıdaki Müslümanların kaynaşmasına vesile olacaktır. Küfür bu noktada kendi üzerine düşeni yapıyor. Biz Müslümanlarında kendi görevimizi yapmamamız lazım. Tüm STK’ların bu kampanyaya destek vermeleri lazım.”şeklinde konuştu.

Geçen yıl bütün Türkiye’nin ve Dünyanın şahit olduğu bir acı olaya şahitlik ettik

İyilik-Der Gaziantep Şube Başkanı ve Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer ise, Yasin Börü’nün ümmetin genç yiğit evlatlarından biri olduğunu ve onu asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı.

Yasin Börü ve arkadaşlarının geçen yıl kurban bayramında hayır üzere iken vahşi bir şekilde katledildiğini belirten Kaçmazer, “Geçen yıl bütün Türkiye’nin ve dünyanın şahit olduğu bir acı olaya şahitlik ettik. Allah’a adanmış kurbanların etlerini fakir insanlara dağıtmak isterken genç yaşında kardeşlerimiz şehit edildi, 52 insanımız katledildi.” ifadelerini kullandı.

İslam ümmetinin yine bir Kurban bayramına kan ve gözyaşı ile girdiğini belirten Kaçmazer, “Kurban bayramı yaklaşıyor ve yine Ortadoğu ve bütün İslam coğrafyalarında kan ve gözyaşı var. Bir taraftan Allah’a adanmış kurbanlarımıza hazırlık yaparken bir taraftan da ümmetin yiğit evlatlarının canları zalimler tarafından katlediliyor. Bu acı bir olay. inşallah temennimiz odur ki, bu bayramda bu tür sıkıntılar olmaz. Yeniden bayramın yaklaştığı şu günlerde, bayram bilincini ve şuurunu kavramış oluruz.”şeklinde konuştu.

‘Yasin  Börü’nün ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın’ kampanyasını olumlu bulduklarını ve desteklediklerini belirten Kaçmazer, “Geçen sene hepimizi derinden üzen ve özellikle bir sembol haline gelen Yasin kardeşimiz için bu gün STK’lar ortaklaşa düzenlemiş oldukları ‘Yasin Börü’nün ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın’ kampanyası kapsamında Yasin kardeşimizin dağıtılmasında engel olunan kurban etlerini bir çalışma ile o kardeşlerimizin ulaştıramadığı etleri dağıtma kararı almışlar. Bizlerde İyilik-Der olarak bu güzel kararın içerisindeyiz ve bu kampanyayı destekliyoruz. Yasin kardeşimizin fakirlere, mazlumlara ve Mustazaflara ulaştırmak istediği kurban eti dağıtılacaktır.” diye konuştu.

Bu vahşeti yapanlar tarihin sayfalarında vahşetleri ile anılacak

‘Bu vahşeti yapanları tarih, insanlık ve Allah (cc) affetmeyecektir’ diyen Kaçmazer, “Bundan sonra her kurban bayramında sembolik de olsa bu kardeşlerimiz anılarak hayırları devam edecektir. Bu vahşeti yapanları tarih, insanlık ve Allah (c.c) affetmeyecektir. Çok vahşi bir şekilde şehit edilen Yasin kardeşimiz aslında rabbine kavuştu. O şahadet mertebesine ulaştı. Ama bu vahşeti yapanlar maalesef tarihin sayfalarında her zaman vahşi bir cinayetin failleri olarak anılacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Bizler onu asla unutmayacağız ve unutturmayacağız”

Yasin Börü’nün, ümmetin genç, yiğit evlatlarından biri olduğunu belirten Kaçmazer, “Elbette bizler onu asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu vahşeti yapanları da unutmayacak ve unutturmayacağız. Bu çalışma, çok yerinde ve olumlu bir çalışma, bu çalışmayı hep beraber destekleyip yüceltmememiz gerekir.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.