banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Yasin Börü davasında 6 tahliye daha

Diyarbakır'da Kobani olayları sırasında Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'ün öldürülmesiyle ilgili dava,   güvenlik gerekçesiyle nakledildiği Ankara 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde   görülmesine bugün devam edildi.   

Bugün görülen Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar  F.G., A.K., M.D., Y.O., M.İ. ve F.K. ile avukatları katıldı. Duruşmada savunması alınan sanıkklar, suçlamaları kabul etmedi.

Daha sonra söz alan sanıkların avukatı Ekrem Atalay, müvekkillerinin suça sürüklendiklerini ileri sürerek tahliye edilmelerini talep etti.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, 18 yaşından küçük tutuklu sanıklar  F.G., A.K., M.D., Y.O., M.İ. ve F.K.'nın delil yetersizliği ve tutuklulukta geçirdikleri süre nedeniyle tahliyesine karar verdi.

Dosya birleştirildi

Ankara 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, bu dosyanın aralarındaki hukuki ve fiili bağlantı nedeniyle Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 26'sı tutuklu 34 sanığın yargılandığı dava dosyası ile birleştirilmesine de karar verdi.

Ankara 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nin birleştirme kararı verdiği dosyada  6 çocuk hakkında 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' ile 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçlarından 90'ar yıl hapis cezası isteniyordu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Kurban Bayramında HDP yetkililerinin, Kobani’nin işgalini bahane ederek yaptıkları  sokak eylemleri  çağrısı üzerine, sokaklara salınan PKK çeteleri, mütedeyyin insanlara rastgele saldırmış, muhtaçlara kurban eti dağıtan  Yasin Börü ve  arkadaşlarını,  İŞİD’çi oldukları gerekçesiyle sığındıkları binanın balkonundan aşağı atara,k daha benzin döküp yakarak hunharca katletmişlerdi.

Olaydan aylar sonra Yasin Börü ve  arkadaşlarının katledilmesinde bilfiil rolü olan, sığındıkları evin sahibi ile evin üst katında oturup balkonundan PKK’lıları sarkıtan kadının da bulunduğu 34 kişi gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Ancak güvenlik gerekçesiyle Ankara’ya nakledilen dava dosyasının görüldüğü ilk mahkemede  tahliye karaları verilmeye başlanmıştı.

Maktul yakınları, bugün görülen davada da 6 tahliye kararının daha verilmesini eleştirerek,   hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşları davasının gittikçe faili meçhule dönüşmesinden endişe ettiklerini dile getirdi.  (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.