banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

'Yasin Börü davası adalet değil adet yerini bulsun diye açıldı'

6-7 Ekim olaylarında Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmesine ilişkin 21'i tutuklu, 8'i tutuksuz, 5'i firari 34 sanığın yargılandığı dava, 25 Kasım Çarşamba günü Ankara Adliyesinde görüldü.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 34 sanığın yargılandığı dava duruşmasında 4 kişinin tahliyesine ilişkin İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulunan Hukukçu-Yazar Emin Güneş, davaya delil yetersizliği süsü verilip peyderpey tahliyelerin devam edebileceğini belirtti.

Yasin Börü davasının sonucunun ikinci duruşmaya varmadan birinci duruşmadan belli olduğunu belirten Güneş, “Medyada söylenildiği gibi siyasi olarak sahiplenilmediği için akamete uğratılacak. Bu dosyaya daha başlamadan Türkiye’deki siyasi yargılamaların daha çok konjonktürel olduğunu ifade etmiştim. Yani bu davanın, adaletin yerini bulmasından çok adet yerini bulsun diye açıldığı kanaatindeyim.” dedi.

“Polisler dosyayı akamete uğratıyor”

Polislerin dosyayı akamete uğrattığını sözlerine ekleyen Güneş, “Soruşturma aşamasında polis, gerçekten çok iyi çalışmış olup, bu dosyanın akamete uğraması için elinden geleni yapmış ve özellikle dosyanın bel kemiği niteliğinde olacağını düşündüğümüz bir takım görüntüleri dosyaya koymamıştır.  Bunu da ikinci duruşmada kanarya adıyla ifade veren gizli bir tanık, emniyette birden fazla görüntü izlediğini söylüyor. Hâlbuki dosyanın bir avukatı olarak söylüyorum ki dosyada sadece bir görüntü var o da çözünürlüğü düşük ve bulanıktır. Aslında çok iyi incelense onlardan bile sanıklara gitmek mümkün ancak ülkemizde insanımız kaybediliyor. 17 bin insan kaybedilmiş bir dosyada delil kaybetmekten daha kolay ne olabilir.” açıklamalarında bulundu.

“Kendileri dünya önünde açıkça insanları katliama teşvik ve tahrik ettiler”

6-7 Ekim olaylarının azmettirenlerinin belli olduğunu söyleyen Güneş,  “Olayın gerçek failleri bellidir. bunun için araştırma yapmaya, incelemeye ve delil toplamaya bile gerek yoktur. Kendileri dünya önünde, medya önünde alenen ve açıkça insanları katliama teşvik ve tahrik ettiler. Dünyadaki bütün ceza kanunlarında azmettirici fail gibi cezalandırılır. Bu dosyanın azmettiricisinde şüphe yoktur. Herkes biliyor azmettiriciler bellidir. Geriye kalıyor failler, o çocuklar. O sokak serserileri olsa ne olur olmasa da ne olur.” şeklinde konuştu.

“Delil yetersizliğinden tümüne beraat verseler şaşırmayacağız”

“Delil ve teşhislere rağmen dört kişi tahliye edilmişse, diğerlerinin tahliye edilmesi mümkündür” diyen Güneş, son olarak şöyle konuştu. “Bu duruşmada verilen tahliyelerde anladığımız kadarıyla bunları peyderpey tahliye etmeye devam edecekler. Sonunda da delil yetersizliğinden tümüne beraat verseler şaşırmayacağız. Bir iki kişinin üzerine yıksalar bilmiyorum. Tahliye edilenlerden bir tanesi o olayda yaralanan Yusuf Er’in teşhis ettiği biridir. Diğer tanıklar da onu teşhis ediyor. Yani muhtemelen örgütün dağ kadrosunda eğitim görmüş silahlı bir kişi, teşhislere rağmen tahliye edilmişse, diğerlerinin de tahliye edilmesi mümkündür. Onların da tahliyesi bizi şaşırtmayacaktır.” (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.