banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Yaşar Nuri Öztürk; Diyanet'ten para alan imamların kıldırdığı namazlar geçersiz
Show TV'de konuşan Yaşar Nuri Öztürk, yaptığı açıklama ile İmamları ayaklandıracak.

Yaşar Nuri Öztürk'ün canlı yayında söylediğine göre Kur'an'ı Kerim'i parayla satmak kesinlikle haram...Ancak hocanın Kur'an çevirileri kitapçılarda ücret karşılığı satılıyor. Aynı şekilde internet üzerinden de Kur'an çevirileri için para isteniyor.

Mesala yayın yılı 2011 olan son Kur'an tefsiri 28 TL'den satışta...

O NAMAZLAR GEÇERSİZ

Hoca'nın dediğine göre "namaz kıldırma karşılığı aldıkları paralar haram"... Canlı yayında "Kur'an'ı Kerim'i para karşılığı satmak haram mıdır?" sorusuna yanıt verirken sözü Diyanet'in maaşlı imamlarına getiren Öztürk şunları söyledi;


"Kur'anı Kerim'i parayla satmak gayet tabiii haram! Hiç bir dini değeri parayla satamazsın. Eğitim hizmeti yapıyorsan o eğitim hizmeti için aldığın para meşrudur. Namaz kıldırarak alınan paraların tümü haramdır. O namazlar da geçersizdir. Kimse bunun aksini iddia ve ispat edemez."

Gazeteciler.com'un haberine göre Yaşar Nuri Öztürk, Diyanet'te görev yaptığı süre içinde babasının kendisine "Din hizmeti yaparak diyanetten aldığın para hırsızlıktan daha kötüdür. Derhal buna son ver" dediğini de söyledi.

İLAHİYAT HOCASININ PARASI HELAL

Bilindiği gibi Yaşar Nuri Öztürk de İlahiyat Fakültesi'nde kendi deyimi ile 28 yıl boyunca öğretim hizmeti verdi. "Dini" konularda gençleri eğiten hocanın aldığı para bu durumda "haram olmuyor mu?".

Yaşar Nuri Öztürk, kendi durumunu "eğitim hizmeti" istisnası içine soktu ve dedi ki;
-"Eğitim hizmeti veriyorsanız, tabii karnınızı bir yerde doyuracaksınız. Ben ilahiyat profesörüyüm eğitim hizmeti vermişim 28 yıl üniversitede ve maaş almışım. Ben insanlara namaz kıldırarak o maaşları alsaydım külli haramdı o bana..."

İMAMLAR NEYLE GEÇİNECEK?

Yaşar Nuri Hoca'nın iddiasına göre Diyanet'ten maaş alarak camilerde namaz kıldıran tüm hocalar "haram" para kazanıyor. Bu durumda akıllara şu soru takılıyor. "Din hizmeti parayla satılamayacağına" imamlar neyle geçinecek?

haberevet.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.