banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Yaşantımızı Başkalarına Benzetmeyin
İnanan insanların mübarek gün ve geceleri Dinimizde bellidir. Hicri yılbaşımızı geride bıraktık, toplumda coşkulu bir hareket göremedik, Müslümanlar bile öz benliğinden koparılmış, yılbaşının yaklaştığı şu günlerde, bilet Satış noktalarında, Ahmetler yılbaşı biletini almak için sıraya girmiş. Bizi bozan ifsat eden şebekeleri madde elde etmek için her şeyi deniyorlar.

İslam dışı sistemlerine göre kendi adetleri olabilir, Müslümanın bunların adetlerini inanç emirlerini kendilerine bulaştırmaları en az dalalettir.”Kim kendisini bir kavme benzetirse oda onlardan olur” Hadis-i şerif mucibince, Müslümanın Hıristiyan âdeti olan bir gecesi yoktur. Bu Noel gecesinde zerre kadar imanı olan bir Müslüman, geceye has bir eylemde bulunamaz. Bulunursa günahkâr olur.

Müslüman’a düşen bu gecede erken yatmak, televizyon düğmesini kapatmak, eğlenceli, hiç bir kanalı seyretmemek, Nefis muhasebesi yapmaktır. Hindi kesmek, çam fidanlarını devirmek, alkol tüketmek, Hıristiyan âdetidir. Hz.İsa (A:S:) Allah’ın yeryüzüne gönderdiği peygamberdir. Hıristiyanlar tahrif edilmiş İncil ile Allah resulüne iftira ediyorlar. Biz Müslümanlar Hz. İsa’yı Hıristiyanlardan daha çok severiz.

Din Bir Der Ş.Urfa şubesi olarak Müslüman halkımızı bu konuda uyarmayı bir görev addediyoruz. Kaynağı Kuran, Sünnet, Fıkıh olan bir dinin mensupları Müslümanlar Hurafelere, Hıristiyan severlere, dinimizde olmayan adetlere kanmamalarıdır.



Mehmet CENGİZ

DİN BİR DER Ş.URFA ŞB BAŞKANI
www.balıklıgöl.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.