banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

'Yaşanan gerginlik çocukları olumsuz etkiliyor'

Türkiye genelinde devam eden şiddet olayları nedeniyle tedirgin olan şehirlerarası taşımacılık yapan nakliyeciler, olaylardan ailelerin huzursuz olduğunu ve çocukların olumsuz etkilendiğini belirtti.

Bölgede yaşanan şiddet olaylarının, kapatılan yolların ve yakılan araçların birçok kesimi, olumsuz etkilediği gibi nakliyecileri de olumsuz etkiliyor. Diyarbakır’da nakliye firma yetkilisi Mehmet Zeki Peker, son zamanlarda yoğun olarak devlet memurlarının ve yer yer sivil vatandaşların da taşınarak bölgeden ayrıldığını belirtti.

“Yaşanan gerginlik çocukları olumsuz etkiliyor”

Son dönemlerde yaşanan şiddet olaylarından dolayı tanık oldukları bazı meseleler olduğunu ifade eden Peker, genellikle polis ve subayların taşındığına dikkat çekerek yaşanan olaylardan dolayı ailelerin huzurunun bozulduğunu ve çocuklarının olaylardan dolayı olumsuz etkilendiğinin altını çizdi.

Taşınanların taşınma sebeplerine değinen Peker, “ Taşınanlar, ‘Çocukların psikolojileri bu olaylardan dolayı bozuluyor. Bu yüzden evimizi taşıyoruz.’ diye yakınıyorlar. Önceki gün bir subayın evine gittim. Ankara'ya taşınıyordu sohbet arasında bana tayininin çıkmadığını söyledi. Yaşanan olaylardan dolayı çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu, bu yüzden de evi buradan götürmek zorunda kaldığını anlattı.” dedi.

‘Diyarbakır'ın Ankara'dan bize göre hiçbir farkı yok’

Yaşanan olaylardan dolayı halkın mağdur olduğuna vurgu yapan Peker, Diyarbakır’da merkez ve ilçeler olmak üzere birçok yerde çatışma ve gerginlik olduğunu, çocukların misafirliğe gittiğinde geri dönemediğini kaydetti.

Çocukların bu şiddet ortamından ister istemez etkilendiğini belirten Peker, “Medyanın ve basının da abartmasıyla insanlar tam korkuyor. Diyarbakır'ın Ankara'dan bize göre hiçbir farkı yok. Sadece medya üzerinden bir abartma vardır. Yetkililere çağrımız şudur; hepimiz kardeşiz. Batı’dan, Karadeniz’den, Ege’den ve Akdeniz’den gelen insanlar var. Buraya onlarla konuşup ve her zaman diyalog halindeyiz. Hiçbir zaman da bir sıkıntı olmamıştır. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Yetkililer ekonomik, siyasal ve sosyal olarak insanların aralarındaki sıkıntılarını bir çözüme kavuşturmaları gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’da nakliye işi yapan Mehmet Ali Aslan ise bölgedeki gerginlikten dolayı taşınan insanların sayısının arttığını söyleyerek, “Özellikle asker Astsubay, memur, doktor ve öğretmenler bölgedeki gerginlikten dolayı buralardan taşınmak istiyorlar.” dedi. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.