banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

“Yaşama Yol Ver” projesi kapsamında, Şanlıurfa’da, İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Şanlıurfa merkezde 112 Acil standı açıldı. Gerçekleştirilen etkinlikte, uzmanlar tarafından acil yardıma ihtiyacı olan hastalarla karşılaşıldığında yapılması gereken müdahaleler ziyaretçilerine anlatıldı. 112 acil servis hattının önemine de vurgu yapan yetkililer, trafikte ambulanslara geçiş önceliği verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ambulansı bekleyen ya da hastaneye sevk edilmekte olan hastalar için saniyelerin önemini vurgulayan uzmanlar, sürücülere “Siren sesini duyduktan sonra sakin ve kontrollü biçimde aracınızı kenara çekerek ambulansa yol açın” uyarısında bulundu.

Bakanlığın koordinesinde yürütülen projenin iki yıl süreyle devam edeceğini belirten yetkililer, bu süre içinde yapılacak çalışmalarla, toplumda farkındalığın yaygınlaşmasını amaçladıklarını kaydettiler.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bu hattın gereksiz yere meşgul edilmemesinin önemini vurguladılar. Yetkililer, bilgilendirmede bulundukları vatandaşlara “112 ACİL her an için size ya da yakınlarınıza gerekli olabilir. Kesinlikle bu hattın gereksiz yere meşgul edilmemesi lazım. Unutmayalım ki, acil durumlarda bir dakikanın hatta saniyelerin bile hasta için yaşamsal değeri vardır” dediler. (İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.